niet aangemeld voor pensioen door voormalige uitkeringsinstantie

2 reacties

Goedenavond, ik heb een vraagje namens mijn vader; hij is ca 20 jaar geleden door een ongeval waarbij hij door een dronken bestuurder is aangereden volledig afgekeurd geraakt. Op het moment van afkeuring zat hij net in de WW, na diverse jaren werkzaam te zijn geweest in de detailhandel, destijds onder beheer van de Detam. Voor zover ik weet zijn alle rechten van Detam diverse malen overgegaan in andere organisaties en uiteindelijk bij het UWV terecht gekomen.

Mijn vader is er altijd vanuit gegaan dat er pensioenpremie werd afgedragen door de WAO-uitvoerende instantie. Na lang graven blijkt dat hij destijds niet is aangemeld voor de (gratis?) voortzetting van een premievrij pensioen. In de systemen van Detam/UWV is hierover niets meer terug te vinden en zegt men: helaas, niets meer aan te doen, niet ons probleem.

Er is nu m.i. een schrijnende situatie ontstaan, waarin mijn vader dus 20 jaar geen pensioen heeft opgebouwd en over enkele jaren uitsluitend AOW en slechts een heel klein pensioen ontvangt wat is opgebouwd voor de arbeidsongeschiktheid.

Ik vraag mij af, waar ligt de schuldvraag/verantwoordelijkheid in dergelijke situaties en is het nog mogelijk om hier een zaak van te maken en/of dit met terugwerkende kracht te regelen? We weten niet precies waar we terecht moeten met deze vraag, misschien bij een pensioenjurist?

Wellicht kent u jurisprudentie in deze richting waar ik eens kan kijken?

Ik hoop dat ik hiermee weer een stapje verder kan komen, want ik vind het erg jammer voor mijn vader dat hij op deze wijze straks nauwelijks iets overhoudt.

Alvast bedankt voor uw bericht,
Mvg
Gabrielle

maandag 7 september 2015