31km/h te hard -> kantonrechter ivm recidiveregeling

0 reacties

Beste leden,

In augustus 2013 reed ik samen met een kennis, ieder op zijn eigen motor, op een weg buiten de bebouwde kom en werden wij gelaserd.

Zowel ik als mijn kennis werden verteld dat wij 31km/h te hard reden en dat de boete via de OvJ zou verlopen. Het befaamde gele briefje hebben we niet ontvangen en we zijn onze weg vervolgd. Hij kreeg enkele maanden later een boete van € 320 in de bus, maar ik hoorde alsmaar niets tot 2 weken geleden.

Blijkbaar val ik onder de recidiveregeling voor een eerdere snelheidsovertreding in 2012 en loop ik nu het risico om een boete te ontvangen van € 384 + 2 maanden rijontzegging (bron: internet).

Vanochtend moest ik opdraven bij het O.M. en mijn verhaal doen. Ik heb geen schikkingsvoorstel ontvangen en mij werd verteld dat ik bij de kantonrechter moet verschijnen. Ik heb de betreffende stukken opgevraagd en inmiddels ontvangen. In mijn PV staat niets over de andere motor. Ik heb mijn kennis verzocht ook zijn PV op te vragen.

Ik heb sterk het vermoeden dat ze hem hebben gemeten en dat wij hiervoor beide beboet worden. Als blijkt dat in zijn PV exact dezelfde gegevens staan, hoe sterk is mijn zaak dan?

Of is dat toegestaan, twee voertuigen beboeten met één meting? Men kan toch niet met het blote oog vaststellen dat ik met dezelfde snelheid reed.

Alvast bedankt voor uw reactie!

---
Soort weg: Buiten een als zodanig aangeduide bebouwde kom. Een weg, niet zijnde een autoweg of autosnelweg, zijnde een voor het openbaar verkeer openstaande weg.

Afgelezen snelheid: 94 km/h
Gecorrigeerde snelheid: 91 km/h

Meetmiddel: LTI 20/20 TruSpeed LR.
Serienummer: TS003148
Meetafstand: 299m
Afstand tot rijlijn: 6m
Goudkeuring meetmiddel tot: 04-01-2014

Verklaring: "Niet opgelet"
---

donderdag 14 april 2016