Aangehouden door handhaving

0 reacties

Gisteren ben ik aangehouden een een ambtenaar van de handhaving van mijn gemeente. Hierover heb ik enkele vragen.

Ik nam met de auto deel aan het verkeer. De ambtenaren met de fiets. Ik reed op een voorrang weg welke zij vanuit het fietspad over staken. Hierbij stak er 1 direct over en ging de ander eerst stilstaan in het midden. Ik wilde op die plaats afslaan wat ik aangaf. Toen besloot de fietser nog kort voor mij nog verder over te steken waardoor ik plots moest remmen. Hierop heb geclaxonneerd en mijn middelvinger opgestoken.

Een van beide kwam mij achterna maar verloor mij uit het oog. Later kwam ik ze tegen en werd ik aangehouden door de voorste ambtenaar.

Hij was in een keer overgestoken en tegen hem was mijn belediging ook niet gericht omdat ik daar geen last van ondervond.

Hij sprak mij aan en vroeg of hij mijn ligitimatie mocht zien. Dit heb ik getoond en dat wilde hij direct van mij aannemen. Maar ik wilde dit zelf vasthouden waarop hij het uit mijn hand trok. Hij heeft wat gegevens overgenomen en gaf het volgende aan. Ik nodig je deze dagen uit voor een gesprek op het gemeentehuis voor deze belediging.

Ik gaf aan dat naar mijn mening dit gesprek op dit moment al plaats vond en wat er dan verder nog besproken moest worden.

Hij was te geëmotioneerd om dit nu te bespreken. Tijdens dit alles werd het woord gedaan door de ambtenaar die niet heb beledigd maar door de andere.

Enkele vragen die ik heb: 

- Mag hij zomaar mijn legitimatie uit mijn handen trekken dat ik aan heb gegeven dat hij het mag bekijken?

- Ben ik verplicht op de uitnodiging in te gaan?

- Had mij meteen een boete moeten geven of kan dat ook later?

- Wat kan ik verder ter voorbereiding doen?

zondag 22 mei 2016