Aangifte wordt steeds geweigerd...

0 reacties

In mei en juni 2013 is onze hond twee keer aangevallen door een Rottweiler , de eerste keer met bijna dodelijke afloop , mijn man werd door de eigenaar van de Rottweiler te lijf gegaan met de hondenriem. Hierop hebben wij de politie gebeld en die is toen ook gelijk langsgekomen en heeft ons geadviseerd om hiervan aangifte te doen , die afspraak stond toen gepland voor over twee weken. Diezelfde zaterdag dat wij naar de politie zouden gaan , gebeurde er weer iets met diezelfde Rottweiler , ik tilde onze hond toen op , waarna de Rottweiler de aanval omhoog maakte , onze hond in zijn voorpootje beet en daarna mij in mijn arm beet. Mijn man probeerde ons toen te redden , door de Rottweiler vast te pakken. Dit heeft geresulteerd in een afgescheurde pees in de ringvinger. Voordat ik het vergeet , de eigenaar van de Rottweiler bleef op een flinke afstand staan en deed niets om de hond tegen te houden. Later die middag hadden wij dus een afspraak staan om van dit alles aangifte te doen. Op het bureau aangekomen werd ons fijntjes meegedeeld dat ze hiervan alleen maar een melding konden maken? Even gelet op artikel 425 , eigenaar is dan toch aansprakelijk?
We zijn inmiddels twee jaar verder , de gemeente doet hun stinkende best , er is in 2013 een aanlijn en muilkorfgebod opgelegd voor deze Rottweiler... Deze hond heeft meerdere bijtincidenten op z'n geweten , een stuk of 11 anderen dus.
De eigenaar van de Rottweiler is hierover in bezwaar gegaan bij de bezwarencommissie van de gemeente , hebben ze verloren. Toen hebben ze een zaak aangespannen bij de Bestuursrechter , hebben ze ook niet gewonnen. Nu hebben ze Hoger Beroep aangetekend....wanneer deze zaak dient , weten we niet.
Maar wat mij heel erg frustreert is het volgende: Wij hebben weet niet hoeveel pogingen gedaan om aangifte te doen bij de politie , maar steeds werden we afgepoeierd.
Wat blijkt later , de advocaat van de tegenpartij heeft nu tegen iedereen aangifte gedaan , die naar de politie is gestapt wegens die Rottweiler , dus ook tegen mij , volgens hem wegens het doen van valse aangifte , nu breekt mijn klomp! Vanmiddag weer contact gehad met de jurist van de gemeente , krijg ik te horen van hem dat de politie had gezegd dat het al te lang geleden was en dat we het eerder hadden moeten doen die aangifte. Wat??? De politie heeft ons constant lopen tegenwerken...Hoe gefrustreerd kun je raken als mens zijnde? Zo'n advocaat loopt het bureau binnen en word geholpen???!!! Kennelijk kom je met een grote mond heel ver en zoals wij het netjes doen , word je niet eens gehoord! Oh ja , we hebben foto's e.d. allemaal bewijzen , maar politie wil niets doen.

vrijdag 19 juni 2015