Beschuldigd voor 25 km/h te hard rijden, terwijl ik terecht stond voor een andere zaak

5 reacties

Hallo,

Ik vraag me af hoe het volgende mogelijk is en het beangstigd mij dat het zomaar kan.

In 2014 kreeg ik een brief dat ik 25 km/h te hard had gereden op de ring in Rotterdam. Ik wist meteen dat ik dat niet was want ik ben in 10 jaar niet in Rotterdam geweest. Ook heb ik de auto niet uitgeleend.

Ik heb bewijs opgevraagd en dat bestond uit alleen een slecht ingevuld formulier door de agent. De datum op de eerste pagina verschilde met de datum op de 2de pagina. Op basis van dit bewijs moest ik bewijzen dat ik het niet geweest was.

Hier komt het; op het tijdstip van de overtreding was ik bij justitie in Den Bosch voor een andere onafhankelijke zaak! Ik ging er van uit dat er een fout gemaakt was en heb het bewijs geleverd. Mijn bewijs was een brief van de rechter dat ik op de rechtszaak geweest ben ondertekend door hun collega in Den Bosch.

Om een lang verhaal kort te maken, mijn brieven (ze zijn er een paar kwijt geraakt) zijn nooit gelezen en ik mag met aanmaningen nu €750 euro betalen.

Ik voel me erg genaaid maar ik ben blij dat ze me dit niet geflikt hebben met een moordzaak! Voor hetzelfde geld zit je in de bak met je harde bewijzen dat je het niet gedaan hebt.

Mvg,

Jeroen

dinsdag 26 april 2016