Blik op de Weg slachtoffer vraagt hulp

12 reacties

Blik op de weg heeft mij gefilmd.

Beste lezer,

- (onderwerp 'Conflict...' is mogelijk onjuist, maar ik vond niets over 'persoonlijk leed' of 'geintimideerd zijn', 'de camera als wapen' o.i.d.)

- ik weet dat u waarschijnlijk denkt: '...je zult het er wel naar gemaakt hebben..', maar lees .s.v.p verder - HET KAN U OOK OVERKOMEN

Gisteren ben ik voor een kleine verkeersovertreding staande gehouden en gefilmd door 'Blik op de weg'. Ik ben enorm geschrokken van de vrijheid en macht die deze mensen kennelijk genieten. Ik vrees economische maar ook persoonlijke schade. Uitzending is kennelijk niet te voorkomen. Begrijp me goed: die (weliswaar lichte) overtreding is gemaakt, de sanctie accepteer ik. Doet op zich al best pijn voor gewone werkende mensen met een laag inkomen (€ 220,00 voor overschrijding doorgetrokken streep), maar is terecht. Eerlijk is eerlijk.

De schandpaal is in 1854 afgeschaft, in het kader van voortschrijdende beschaving, zullen we maar zeggen. Maar niet heus, zo leerde ik gisteren in gesprekken met Team Blik op de weg.
Het enige wat de dame van BOW aan de telefoon kon beloven, is dat gezicht en kenteken onherkenbaar gemaakt zou worden. Dit is nagenoeg zinloos: je stem, kleren en voertuig zijn voor bekenden sprekender als het gezicht, zeker voor medebewoners van een dorp waarin sociale controle is.

Ik heb vannnacht niet geslapen.
De dreiging en onzekerheid die ‘Blik op de weg’ heet, hangen als een onzichtbaar zwaard van Damocles boven mijn hoofd. Men heeft tegen mijn wil beelden gemaakt en gaat alle tijd nemen (kan een half jaar duren) om te beslissen of ze mijn leven gaan schaden. Ik 'mag' bellen om te vragen of mijn filmbeelden al of niet door de selectieronde komen. Ik kan niet anders doen als lijdzaam afwachten totdat men besluit mij met publiekelijk leedvermaak te gaan schaden, enkel en alleen omdat dit kennelijk wettelijk is toegestaan(?) en zij aan jouw persoonlijk leed veel geld verdienen.

Deze straf is een tweede straf, bovenop de wettelijke sanctie. De executie is met onmiddellijke ingang ingetreden.
De gevolgen van dit ongewenst handelen en het intimiderend effect dat men lijdzaam moet ondergaan, staan niet meer in verhouding tot welke verkeersovertreding dan ook. In mijn geval wast dit het stapvoets overschrijden van een streep vanuit een stilstaande file, waarbij niemand gehinderd werd. Het sanctiebedrag betalen is kennelijk niet meer genoeg in Nederland. Nederlanders, ontwaakt! Hiermee kunnen mensen onherstelbaar beschadigd raken. Dit is werkelijk het met voeten treden van privacyrecht. Dit kan ook u gebeuren!

De moderne schandpaal staat in onze huiskamer, de onzichtbare scherprechter/beul rijdt in een anonieme wagen achter ons. Het is de eerste keer in mijn leven dat ik moet zeggen: ik voel me na bang, geïntimideerd en weerloos. De dreiging en de impact die dit op mij heeft, zijn niet uit te drukken.

Die niets ontziende camera krijgt ons allemaal een keer te pakken.
Eén kleine onachtzame handeling in het verkeer kan straks ook uw leven blijvend beschadigen.

Blik op de Weg beschikt blijvend over mij compromiterende beelden waar ik geen zicht of controle over heb op het gebruik ervan. Een verkeersovertreding ongeacht de aard ervan wordt al jarenlang buiten proporties gestraft in Nederland.

Zijn wij in Nederland weerloos slachtoffer tegen mensen die onder de paraplu 'educatief' uw en mijn persoonlijk leed ten overstaan van heel Nederland etaleren, uit louter bejag naar winst en kijkcijfers? Staan wij werkelijk alleen, geworden tot door de camera gestigmatiseerde 'verkeershufters', ongeacht het type overtreding?

Kan iemand mij adviseren?
Waar kan ik hulp vinden?
Het beheerst mijn leven momenteel.
Ik slaap slecht en kan nauwelijks meer functioneren, zo radeloos voel ik mij.
Overgeleverd aan de terreur van Blik op de Weg, omdat ik een eigenlijk onbeduidende verkeersovertreding beging! Dit is strafrecht buiten alle proporties!

Bij voorbaat dank voor reactie.

donderdag 10 januari 2013