Bodemonderzoek na oliellekkage auto

0 reacties

Goedendag, ik zit met de volgende kwestie:

Twee weken geleden heb ik op de parkeerplaats van een militaire begraafplaats door eigen schuld schade gereden aan een haag. Daarbij is ook mijn auto beschadigd geraakt en heeft deze olie gelekt. Ik heb bij de politie een verklaring afgelegd en mij werd vertelt dat er door de beheerder contact met mij zou worden opgenomen. (op dat moment werd door zowel politie als mij gedacht dat de gemeente eigenaar van de grond was)

Een week daarna (afgelopen maandag) werd ik gebeld door de politie en werd mij vertelt dat de kosten voor de haag zo'n €750 zouden bedragen, en dat er door defensie een bodemonderzoek uit gevoerd zou worden. (Er werd niet duidelijk vermeldt waarom specifiek defensie dit onderzoek zou doen)
Ik heb daarop afgelopen woensdag via Google het telefoonnummer van de beheerder van de begraafplaats gevonden en contact opgenomen. Deze meneer wist mij te vertellen dat de grond waar de parkeerplaats op ligt van defensie is. Vandaar dat zij het onderzoek uitvoeren.

Echter is mijn vraag waarom er een bodemonderzoek uitgevoerd moet worden, wat volgens de politie duizenden euro's gaat kosten! Ik begrijp dat de bodem verontreinigd kan zijn.
Wat ik niet begrijp is waarom de bodem niet bij voorbaat schoongemaakt / vervangen wordt. Dit is tenslotte vele malen goedkoper dan een bodemonderzoek doen, om vervolgens wellicht tot de conclusie te komen dat de grond alsnog moet worden vervangen.
Bovendien wist de beheerder mij ook te vertellen dat dit onderzoek gisteren al gedaan zou worden. Dit terwijl er nog op geen enkele manier contact met mij is opgenomen door defensie.

Mijn vraag is, mag er zomaar zo'n onderzoek worden gedaan? En dat zonder mij hierover van te voren in te lichten.
Ik weet zeker dat er andere manieren zouden zijn geweest om samen tot een oplossing te komen die voor beide partijen acceptabel is. Als ik straks daadwerkelijk duizenden euro's aan kosten moet vergoeden, zou ik niet weten van welk geld ik dat moet betalen...

Alvast hartelijk dank!

Vriendelijke groet,
Luck Hermsen

vrijdag 17 juni 2016