Boete dumpen afval in dozen op basis adressticker.

1 reactie

Hallo allemaal,

De gemeente Zutphen dreigt een vriendin te gaan beboeten. Maar iets dergelijks kan iedereen in heel Nederland gebeuren!!

Zij moet haar papier en dozen in een blauwe bak aan straat zetten, iedereen kan daar de door haar opgevouwen dozen uithalen. Die heeft ze zeer veel als verpakking van verpleegartikelen etc., waar dan ook haar naam en adres op staan.

Nu heeft een onbekende haar dozen uit de blauwe bak gehaald en gebruikt om zijn eigen afval illegaal te dumpen.

De milieupolitie Zutphen stelt vervolgens mijn vriendin aansprakelijk voor dit milieudelict, omdat haar gegevens op die dozen staat... Het bleef nu bij een waarschuwing, maar als het nogmaals gebeurt, zal ze een fikse boete moeten betalen.

Vanaf nu aan gaat ze voor de zekerheid maar alle adresstickers van de dozen verwijderen, maar er zijn wellicht bij onbekenden nog dozen in bezit uit het verleden, waar haar gegevens nog wel op staan.

Mijn vragen..

1. heeft iemand anders zoiets al aan de hand gehad.. en zo ja hoe is dat afgelopen?

2. Mijn idee is dat het feit dat haar naam en aders op die doos staat, toch niet als echt bewijs aangevoerd kan worden dat zij dus ook die doos op een illegale plaats gedumpt heeft...
Ofwel mag de milieupolitie haar op basis van alleen die gegevens op de doos, haar beboeten dat die doos ergens illegaal gedumpt is?

Alvast bedankt voor jullie reacties...

En tot slot 1 waarschuwing, verwijder je naam en adres van dozen die je weggooit!

Vriendelijke groetjes,
A3ana

dinsdag 28 oktober 2014