Voor de kantonrechter verschijnen

2 reacties

Goedenavond,

Vandaag werd ik opgeschikt door een brief van het gerecht. In februari moet ik verschijnen voor de kantonrechter. Ik kon dit niet plaatsen en was bang dat er iemand mijn indentiteit had gebruikt ( indentiteit fraude), maar het was toch echt voor mijn eigen overtreding.

In augustus 2013 ben ik staande gehouden door een BOA. Ik had mijn hond los op een plek waar dat niet was toegestaan. Mijn hond, toen tussen de 8 - 12 weken oud waren aan het trainen op gehoorzaamheid in een met hek omheinde voetbalveldje. Redelijk in de buurt zijn 2, niet omheinde, losloopgebieden langs een weg waar auto's 50 en 80 km per uur mogen rijden. Met mijn oudere , inmiddels overleden, hond maakte ik daar altijd gebruik van. Maar de puppy moest nog leren luisteren in het openbaar, vandaar mijn keus om het omheinde voetbalveldje dit te trainen alvorens ik naar de aangewezen losloopgebieden ging met haar.

Boete gekregen van €90. Ik heb nadat de boete op de deurmat verscheen gelijk een bezwaar geschreven. Netjes ontvangstbevestiging ontvangen en daarna was het stil. Ik dacht dat de bezwaar gehonoreerd was en er verder niet meer bij stil gestaan. Tot vandaag dus. Maar tot mijn grote verbazing moet ik dus voor de kantonrechter verschijnen? Is dit de normale gang van zaken? Waarom niet per brief vermeld dat mijn bezwaar niet akkoord is en dat ik alsnog de boete moet betalen?

Ik schrik hier best van. En ook de termijn van afhandelen (augustus 2013 - 6 januari 2015) is lang.

Help?

dinsdag 6 januari 2015