Geflitst tijdens inhalen

3 reacties

Tijdens een rit naar een klant stoorde ik mij eraan dat een auto voor mij continu 60km/h reed op een weg waar 80 is toegestaan. Helaas was het redelijk druk op de weg en kon ik er steeds niet voorbij. Inmiddels was de weg over gegaan van 80km/h naar 50. De auto voor me paste zich hier direct op aan door wederom flink op de rem te trappen en onder de toegelaten snelheid verder te rijden.
Op een gegeven moment zag ik een kans deze auto in te halen aangezien ik graag op tijd wilde zijn, en ik mijzelf aardig begon te irriteren aan het weggedrag van deze bestuurder.
Ik ben gaan inhalen, en heb de kickdown van mijn auto ingetrapt... ik bereikte zeer snel een snelheid van rond de 90km/h. Toen ik terug naar rechts wilde gaan, stonden ze daar... links in de berm... een Volkswagen transporter busje met alles erop en eraan om mij op dat moment te kunnen betrappen.

Natuurlijk kreeg ik een brief, de gemeten snelheid 87km/h waar 50 was toegestaan. Boetebedrag onbekend aangezien ik een jaar eerder geflitst ben met een snelheid van +30 te hard. De officier gaat zich over de zaak buigen.

Mijn vraag: De foto kan ik niet opvragen aangezien deze regio het opvragen niet ondersteund. Maar kan ik in beroep gaan tegen deze boete omdat ik aan het inhalen was? Want een auto die 40 rijd met 50 inhalen waar ingehaald mag worden, maar op dat moment erg druk op de weg was, is natuurlijk geen optie.

dinsdag 12 november 2013