Gijzeling. Onterecht of niet?

0 reacties

Hallo,

Ik zal proberen in het kort mijn situatie uit te leggen:

Vorig jaar werd ik in januari (2014) staande gehouden, nadat de agenten mijn gegevens via de meldkamer hadden gecontroleerd beweerde zij dat er nog 1100€ aan boetes openstonden. Ik ben daarop aangehouden en heb vervolgens 7 dagen in gijzeling gezeten. Omdat ik destijds nergens stond ingeschreven had ik geen idee dat deze boetes nog open zouden staan. Verder is mij ook nooit verteld waar deze boetes dan voor zouden zijn (heb het tijdens aanhouding aan agenten gevraagd en zij vertelden mij dat ik hierover op het bureau toelichting kreeg, heb dit echter nooit gekregen omdat ik na een paar uur al werd over geplaatst naar de PI)

Na een aantal maanden heb ik bij het CJIB een verzoek in gediend om op te vragen welke boetes er nog open stonden. Toen heb ik het bericht gekregen dat er geen boete's opstonden. Om het zekere voor het onzekere te nemen heb ik afgelopen week het zelfde verzoek ingediend en hieruit bleek wederom dat er bij het CJIB geen boetes/bedragen op zouden staan.

Nu zijn mijn vragen: Zou het kunnen zijn dat er nog bij een andere instanties boetes open zouden kunnen staan? Zo ja, welke? En stel dat niet het geval is, heb ik dan onterecht vastgezeten? Ook is het zo dat ik toendertijd geen geld had om de boetes te betalen, ik had niet eens een bankrekening. Heeft dit hier invloed op? En is er uberhaupt nog iets aan te doen aangezien mijn gijzeling al langer dan een jaar geleden is?

Ik hoop dat er hier iemand is met verstand van dit soort zaken die mij wat duidelijkheid/advies kan geven

Met vriendelijke groet,
Anoniem

vrijdag 13 maart 2015