Justitie aanklagen wegens nalatigheid of schending van de mensenrechten

4 reacties

Hierbij wil ik mijn ongenoegen uiten over de gang van zaken in de P.I. Lelystad

Er zijn ontzettend veel fouten gemaakt en weigeren hun verantwoording daarvoor te nemen.

Ik heb een klacht ingediend maar alle fouten die door hun gemaakt zijn worden van tafel geveegd.

Het zit zo:

Mijn vriend is op 9 mei door de politie thuis opgehaald en in gijzeling genomen voor openstaande boetes.

Wij hebben een week eerder een traumatische ervaring meegemaakt wat ik tegen de politie gezegd heb.
Ik was nog steeds herstellende van dat ongeluk en mijn vriend had de zorg voor mij. Mijn vriend was nog steeds erg in de war, had een enorm schuldgevoel en was zeer emotioneel.

Aangekomen in de P.I. Lelystad heeft hij niet met regelmaat zijn medicatie gekregen (paroxetine en 4 x per dag Ritalin). Hij kreeg 1 keer per dag al zijn medicijnen en er werd niet op toegezien of hij ze ook innam. Soms kreeg hij een hele dag geen medicijnen. Mijn vriend kan erg chaotisch en vergeetachtig zijn en moet eraan herinnerd worden om zijn medicatie in te nemen. Als hij zijn medicatie overslaat kan hij erg onrustig worden.

Ik heb hierover een klacht ingediend en de reactie van de P.I. Lelystad was dat hij zijn medicatie heeft gekregen omdat ze contact hebben gehad met zijn psychiater en de apotheek het bij hun afgeleverd heeft.

De tweede klacht betreft zijn psychische gezondheid.
Hij had dus een week eerder een trauma meegemaakt waardoor hij erg emotioneel en in de war was.

De klacht was dat hij geen psychische hulp hiervoor heeft gekregen.

De reactie van de P.i. Lelystad was dat er bij de intake naar zijn psychische gesteldheid was gevraagd en dat hij had gezegd dat alles goed was.

Iemand die psychische problemen heeft zal hier niet mee te koop lopen en over een trauma praten wat zo recent is gebeurd dan herbeleef je dat trauma weer en dat wil je niet. Zeker niet in een gevangenis.

Hij is op een vierpersoonscel gezet en er gingen geruchten dat 1 van zijn celgenoten een veroordeelde pedofiel was ( iemand die zijn stiefdochter had misbruikt). Hij heeft tegen zijn celgenoten gezegd dat het geruchten zijn en in feite deze man in bescherming genomen. Mijn vriend heeft dit gemeld aan de bewaarders en gevraagd of hij of de pedofiel naar een andere afdeling overgeplaatst kon worden. Hier is echter geen gehoor aan gegeven.

De reactie van de P.I. Lelystad is dat ze hier geen melding van hadden gekregen.

Een week later bleken de geruchten waar te zijn, heeft hij zijn slaapmedicatie ingenomen ipv Paroxetine en is het misgegaan.

Mijn vriend is in afzondering geplaatst. Toen ik bij hem op bezoek kwam kreeg ik te horen dat het bezoek niet zou plaatsvinden in de bezoekerszaal maar in een aparte kamer.

Ik kwam binnen en mijn vriend barste in tranen uit. Hij vertelde mij dat hij zo ontzettend veel pijn had onder in zijn buik. Hij kon niet eens zitten en hij was zeiknat. Toen ik de deur opendeed om te vragen of er met spoed een dokter kon komen viel hij neer op de grond. De medische dienst is gekomen en hebben zijn bloeddruk, suiker en temperatuur opgenomen. Hij heeft 10 minuten op een matras mogen liggen en daarna ging het weer wat beter. We hebben ons bezoek voort mogen zetten en daarna moest hij terug naar de isolatiecel. Er is later ook bloed afgenomen maar heeft hiervan nog steeds niet de uitslag gekregen.

De volgende dag belde hij me helemaal overstuur op. Hij had zo ongelooflijk veel pijn. Hij voelde zich machteloos, had spijt en een enorm schuldgevoel dat hij er niet voor mij kon zijn na het ongeluk. Ik heb mijn bezorgdheid bij de directeur geuit en hij verzekerde mij dat mijn vriend onder camerabewaking stond en als er wat aan de hand was ze er snel bij waren. De volgende 4 dagen heeft hij niet kunnen eten van de pijn en stress. Hij kreeg ook pas pijnstilling als de pijn te erg was.

Mijn vriend is nu aangeklaagd voor poging tot zware mishandeling en werd door de politie uit zijn cel gehaald. Aangezien hij al 4 dagen niets gegeten had viel hij flauw en ze hebben hem bewusteloos in de politiewagen gelegd.

Zijn voorarrest is met 90 dagen verlengd en er is totaal geen rekening gehouden met zijn toestand, de thuissituatie en de vele fouten die door de P.I. Lelystad zijn gemaakt.

Mijn vriend moet nu boeten voor hun fouten.

Ik wilde dit laten weten omdat er veel fouten gemaakt worden en alles word afgeschoven. Justitie denkt boven iedereen te staan. Gedetineerden net nummers en geen mensen. Mensenrechten worden geschonden.

Wat kan ik nu het beste doen? Ik wil justitie aanklagen wegens nalatigheid of schending van de mensenrechten maar heb geen idee of dat mogelijk is.

donderdag 5 juni 2014