MIJN VESPA BLIJKT OMGEKAT

1 reactie

28 april 2012 kocht ik een Vespa S snorscooter uit 2005 met 6000km voor €1700,-(van €1900,-) + €50,- transport van Didam naar Berkel en Rodenrijs.
18 dagen nadat ik de snorscooter kocht ging ik langs bij een willekeurige fietsenmaker, die ook scooters maakt en verkoopt, om te vragen voor onderdelen. De fietsenmaker vroeg om mijn kentekenpapieren en keek daarna naar mijn identificatienummer onder mijn zadel en zei dat het identificatienummer langer hoort te zijn en op een andere plaats. En dat mijn scooter waarschijnlijk is omgekat. Zijn advies was om niet naar de politie te gaan want dan ben je hem kwijt. Kijk of je je geld terug kan krijgen of er gewoon mee doorrijden want hij ziet er verder goed en verzorgd uit en voldoet verder aan alle eisen(grote beurt gehad twv €196,-) Meteen heb ik toen de verkoper gebeld en vertelde wat ik had gehoord en hij zei dat hij niet beter weet dan dat die snorscooter zo hoort. Ikzelf heb geen verstand van scooters. Per sms heb ik ,voordat ik hem belde, gedreigd dat ik naar de politie zou gaan. Ik heb er toen goed over nagedacht en was(nog steeds)zo verliefd op die Vespa en wilde hem niet zomaar na 18 dagen afgeven bij de politie en tot ziens hard gewerkte centjes. Geld terug vragen dacht ik nog niet aan omdat het voor mij nog niet zeker was aangezien ik een 'papiertje' had van het RDW, hij zonder problemen overgeschreven is op het postkantoor en in verzekering is gesteld bij een verzekeringsmaatschappij. Ik heb de Vespa liever dan mijn €1700,-
22-09-2012 word ik staande gehouden in Scheveningen voor rijbewijs/kenteken controle en de motoragent zegt tegen mij dat het identificatienummer langer hoort te zijn en dat ook het nummer van het blok af was. Bij deze was ik aangehouden op verdenking van diefstal/heling van een motorvoertuig. Op het bureau was het al gauw duidelijk voor de brigadier/rechercheur dat ik de waarheid vertel maar blijf tot het onderzoek is afgerond verdachte in deze zaak.
Meteen na het verlaten van bureau Scheveningen belde ik met de verkoper die meteen opnam en met verbijstering luisterde naar wat er zojuist zich heeft plaatsgevonden met mij en mijn scooter. De verkoper zou die avond in zijn emails kijken bij wie hij hem toen gekocht had en ik zou later die week de verkoper weer bellen.
Ik heb hem een dag later opgebeld en tegelijkertijd het gesprek opgenomen wat 30 minuten duurt.(dit weet de verkoper natuurlijk niet)
Ik ben 35 jaar en heb heus wel wat mensenkennis en realiseer me tijdens dat gesprek dat de verkoper, een 20 jarige nette jongen, daar ook niet op gelet heeft toen hij hem met zijn vader kocht.
In het gesprek geeft hij tot 2 keer toe dat ik €1700,- betaald heb omdat ik geen kwitantie heb en geeft mij de gegevens door van 'zijn' verkoper(telefoonnummer klopt, neemt zelfs op) email adres,advertentienummer en uiteraard zijn naam. Op het internet ben ik mijn verkoper met een duidelijke foto van zijn gezicht tegengekomen op zijn twitter-pagina. Al deze informatie heb ik allemaal doorgestuurd naar de rechercheur.
11-10-2012 word ik gebeld door de rechercheur die de zaak in behandeling heeft en verteld dat de technische recherche niets heeft kunnen achterhalen of er iets gestolen is maar is wel omgekat. Alleen zegt de rechercheur dat ze mij verantwoordelijk willen houden voor het feit dat een fietsenmaker dat tegen mij zei op 15-05-2012 en ik meteen naar de politie had moeten gaan en nu riskeer ik dat ze mijn snorscooter niet teruggeven, wat overigens mijn enige vervoersmiddel is. Of(liever) me te straffen met een geldboete of taakstraf. En ik zit ook nog eens in de WW en schuldhulpverlening wat het niet makkelijker maakt voor mij. Die scooter die heb ik speciaal gekocht met het geld van mijn auto, omdat Vespa lang meegaat. loopt 1 op 35, volle tank onder €10,- €4,38 per maand verzekering. That's it, lekker voordelig, duurzaam en met klasse en zeer zeker goedkoper dan reizen met het openbaar vervoer in Nederland.
Toch raar als je als leek bedenkt dat het identificatienummer is afgegeven door het RDW,
het postkantoor die de overschrijving doet en de verzekeringsmaatschappij die het voertuig in verzekering stelt. Geen van deze 3 partijen heeft aan de bel getrokken om tegen mij te zeggen dat een identificatienummer normaliter anders is met een Vespa.
Het RDW heb ik kort nadat ik de rechercheur telefonisch sprak op 11-10-2012 gebeld en ook dit gesprek heb ik opgenomen en doorgestuurd naar de rechercheur.
In het gesprek wordt duidelijk dat er niets mis is met het identificatienummer van mijn Vespa en staat daar goed geregistreerd.
24-10-2012 mag ik langskomen bij de rechercheur om nog een keer mijn verhaal te doen en zal hij kort daarna de officier van justitie bellen om te vragen wat te doen met mijn snorscooter.
********************************************************************************************
Hoe goed of hoe slecht ziet het er voor mij uit?
Hebben jullie tips of suggesties?
Wat vinden jullie hiervan?
********************************************************************************************
Bij voorbaat dank,

Jan.

vrijdag 12 oktober 2012