Niet akkoord met boete voor gebruik van GSM in auto

2 reacties

Ik heb vandaag een boete ontvangen voor gebruik van GSM in de auto, maar ben niet helemaal akkoord met wat er staat.

Ik ben een week of 2 geleden effectief gestopt door een politie-agent op een moto. Ik was toen aan het bellen met men GSM op speaker. Ik had men GSM wel in men hand, maar was er niet naar aan het kijken. Ik heb direct opgelegd toen ik opzij moest (& dan heb ik uiteraard wel even naar men GSM moeten kijken...)

Agent sprak frans (het was te doen in Ukkel) & toen ik vroeg of hij nederlands sprak kwam er niet veel meer uit. Hij heeft me dan men rijbewijs & papieren van de auto gevraagd heeft & iets gezegd van "GSM, mag niet hé" & dan was hij direct weer weg. Ik ben toen niet in discussie gegaan, ik dacht dat het om een waarschuwing ging ofzo.

Nu 2 weken later krijg ik boete van 110 euro in men bus, waarop staat dat "Le conducteur du vehicule circulait sur la voie publique en faisant usage d'un Gsm qu'il tenait dans la main droite devant lui a hauteur des yeux", vrij vertaalt: dat ik mijn GSM heb gebruikt in men auto op de openbare weg & dat deze zich ter hoogte van men ogen bevond. (Ik vind het trouwens schandalig dat ik mijn boete niet in het Nederlands krijg, ma bon das een andere discussie)

Ik ben dus eigenlijk helemaal niet akkoord met deze situatie, zowel niet met het feit dat de agent in kwestie me helemaal niet heeft gemeld dat ik volgens hem een overtreding heb begaan & hiervoor beboet zou worden + voor zover ik weet is bellen in de auto met een GSM op speaker helemaal geen overtreding? Ik had helaas men GSM effectief in men hand (tegen mij stuur), maar was deze niet aan het gebruiken. Is dit een overtreding? Kan ik hier iets tegen beginnen? Uiteindelijk is het zijn woord tegen dat van mij, maar dat geeft me toch echt een wrang gevoel...

zaterdag 4 januari 2014