Opgelopen vordering van 3 jaar geleden

7 reacties

Beste,

Ik heb enkele weken geleden van "Vesting Finance LexSan" een brief ontvangen met daarin een aanmaning dat ik €45,00 moet betalen voor een nog openstaand bedrag van een parkeerboete a €53,30

Dit overviel mij aangezien ik van geen openstaande rekening weet. Online kon ik zien dat het bedrag van €45,00 bestaat uit €43,00 extra kosten bovenop het oorspronkelijke bedrag van €2,00 wat ik blijkbaar te weinig heb betaald. De parkeerboete, gemaakt in september 2010 bedroeg €53,30 en ik heb daarvan dus €51,30 betaald. Daarna heb ik er nooit meer wat van gehoord. 1 maart 2012 ben ik overigens verhuisd naar een ander adres.

Ik heb online om opheldering gevraagd en aangegeven dat het wel heel erg wrang is om geconfronteerd te worden met een betaling van €45 zonder dat ik kan controleren of dit klopt (mijn bankgegevens gaan niet zo ver terug) en dat ik het wel een fors bedrag vind voor het niet betalen van slechts €2,00. Op dit bericht ontving ik geen reactie. Nu heb ik vandaag contact opgenomen en kreeg ik doodleuk te horen dat dit bericht nooit is aangekomen en dat zij er 100% zeker van zijn dat ik eerdere aanmaningen heb genegeerd en nu gewoon het openstaande bedrag van, inmiddels, €60,00 moet betalen.

Ik kan niet in beroep, ik kan niet naar een rechter. Ik -moet- betalen. Wachten heeft alleen maar tot gevolg dat ik meer moet betalen. Betalen onder protest kan ook niet.

Ik voel mij met de rug tegen de muur. Alleen omdat "het systeem" zegt dat ik €2,00 te weinig heb betaald, 3 jaar geleden, moet ik nu een fors bedrag betalen.

Wat kan ik hiertegen doen?

maandag 22 juli 2013