Politie aan de deur, hoe gaat het nu verder?

7 reacties

Beste lezers,
Mijn beste vriendin belde mij gisteravond huilend in paniek op, ze is niet meer in staat om haar vragen zelf te stellen, vandaar dat ik dit voor haar doe.

Ze was gistermorgen met haar moeder van 86 in de supermarkt. Haar moeder heeft oedeembenen en is niet meer zo heel goed ter been. Ze stonden bij de kassa, mijn vriendin was de boodschappen in aan het laden en haar moeder stond bij de kassiere te wachten totdat ze kon betalen. Achter haar moeder stond een mevrouw met kind, het kind was erg vervelend en kwam iedere keer tegen de benen van de oude vrouw, ze riep "auw" keek naar het kind en zei dat het pijn deed, sprak de moeder aan en vroeg of ze haar kind even bij zich wilde houden.

De moeder van het kind had niet gezien dat haar kind de benen al meerdere keren had geraakt zei ze, sprak wel haar kind toe maar op een toon dat het kind zich nergens van aan trok, sterker nog het ging daarna proberen om steeds langs de oude vrouw te rennen, dat paste niet dus weer tegen die benen op. Mijn vriendin was het zat, liep langs de kassa en ging met haar rug naar haar eigen moeder staan om haar te beschermen en met haar gezicht richting kind en moeder en zei op een duidelijke toon "en nu is het afgelopen", het kind probeer nu langs haar weer naar die oude vrouw te komen waarop mijn vriendin het kind heeft tegengehouden. Niet met geweld, geen harde aanpak maar met haar beiden handen voor zich uitgestrekt zodat het kereltje daar tegenop rende maar niet verder kon. De moeder werd ziedend en riep "blijf met je poten van mijn kind af" waarop mijn vriendin zei "hij rent er zelf tegenaan, houdt hem dan bij je".
Het kind begon te huilen van alle commotie en de moeder schreeuwde dat ze aangifte ging doen van kindermishandeling, mijn vriendin vroeg de kassiere of ze eventueel wilde getuigen dat daar geen sprake van is maar de kassiere had niets gezien want ze was met de boodschappen bezig, verder stond er niemand in de rij, dus geen getuigen.

Gistermiddag ging de bel bij mijn vriendin, de politie aan de deur en jawel hoor de moeder had aangifte gedaan en het kenteken genoteerd. Zij heeft haar verhaal gedaan en verteld dat er geen sprake is van mishandeling of harde aanpak en ook dat ze het kind niet wilde aanraken maar enkel haar armen naar beneden gestrekt voor zich hield zodat het ventje er niet meer langs kon naar haar moeder.

Haar vraag: wat zou haar nu boven het hoofd kunnen hangen? Wat kan in het ergste geval gebeuren? Ze heeft nog nooit iets met de politie van doen gehad en is van de kaart.

Alvast bedankt voor jullie reacties.

vrijdag 13 maart 2015