Politie vernietigd bewijsmateriaal van diefstal fiets

0 reacties

Er is een dure fiets uit mijn voortuin gestolen en de politie heeft het bewijsmateriaal vernietigd dat had kunnen leiden tot het opsporen van de dief.

De fiets was van donderdag op vrijdag met een 'goed' kettingslot bevestigd aan het hekwerk tussen de buren en mijn tuin. De diefstal heb ik vrijdag ochtend opgemerkt en er is direct online aangifte van gedaan. Op de aangifte heb ik vermeld dat ik vermoed dat dief vanuit de tuin van de buren zijn slag heeft geslagen. Er waren daar namelijk vuil containers verplaats.

Nu melde maandag avond mijn buurman me dat hij op zaterdag een tas had aangetroffen in zijn tuin met daarin een betonschaar en een kapot geknipt geel kettingslot. Hij had de tas met inhoud op zaterdag omstreeks 15:00 ingeleverd op het politie bureau. Uiteraard was ik blij omdat dit zou kunnen leiden tot opsporing van de dief van mijn fiets.

Vanmorgen heb ik direct met de politie gebeld om hen duidelijk te maken dat deze twee zaken waarschijnlijk met elkaar te maken hebben. Ik stelde voor om met mijn sleutel naar het bureau te komen om zeker te zijn dat het mijn slot betreft. Maar wat blijkt?! Hebben ze de tas met betonschaar en slot afgevoerd naar de gemeente! Weg bewijsmateriaal, weg aanknopingspunt, weg fiets...

ik vind dat de politie erg onzorgvuldig is geweest. Waar heb ik in deze recht op? En wat kan ik hier tegen ondernemen?

woensdag 28 november 2012