proces verbaal

0 reacties

L.s.,

kan iemand misschien juridisch fundeert commentaar op het volgende leveren ?
Ik ben niet moedertalig Nederlands - dus bij voorbaat excuses voor mijn taalfouten !

Enkele weken geleden drong ons buurman voor de tweede keer agressief schreeuwend ons tuin binnen. Dit omdat hij niet blij is dat wij de heg van onze kant snoeien. Zijn kant verloedert sedert jaren (klimplanten, hulst, vlier, beplanting tegen de haag aan). Ik heb hem nooit iets in zijn tuin zien doen (er is wel een sporadische ingehuurde tuinman) en heb hem in het begin, ook voor getuigen, vaak aangesproken of hij hulp nodig heeft met het bijhouden van de haag of op ik hem b.v. ons heggenschaar zou lenen. Ik kreeg alleen maar de "koude schouder" ?!

Hij heeft ca 2 jaar geleden zonder dit met ons aftespreken een schutting over de halve erfgrens geplaatst. Dat hebben wij zo maar laten gaan denkende dat hij definitief geen groene vingers heeft, en de schutting sowieso in de hoek kwam waar ons schuur staat.

Begin mei begon ik met een gericht verjongingssnoei van onze kant van de haag. Het betreft een tamelijk oude en aan de kant van de buren vrijwel kale ligusterhaag. Buurmans huis stond jaren te koop voordat hij het 3 jaar geleden verwierf.

Aan de snoei valt niets te verwijten. Dat weet ik.

Maar buurmans gedrag baart me zorgen.
Mijnheer is MR. De eerste keer dat hij schreeuwend ons tuin binnenstormde (door de haag) vroeg ik hem herhaaldelijk met klem NU de voordeur te kiezen of ik zou de politie bellen. Zijn antwoord was: "doe maar!". Er is een getuige aanwezig voor dit incident. Mijn partner probeerde hem alweer geduldig uitteleggen dat planten niet onverzorgd de hemel in kunnen groeien.

De tweede keer dat hij binnenviel was ik alleen. Hij kwam weer door de heg, ging op mij af, schreeuwde wild, duwde mij, en maakte mij met geweld een schnoeischaar afhandig met wie ik (4 meter van de haag bij de groene ton) de restanten van de volgende verjongssnoei versnipperde.

Ik belde de politie. Die verscheen na ca 6 minuten. Nam mijn klacht op, vertoefde 5 minuten bij ons en 40 bij de buurman. En vertelde mij dan dat buurman een letsel op zijn arm had. Ik vroeg aan de agenten waar mijn snoeischaar was. Zij zeiden "in de auto".

Ik heb inmiddels aangifte gedaan tegen mijn buurman.
Wegens lokaalvredebreuk en mishandeling.
Een aangifte wegens ontvreemding van goederen (de snoeischaar) mocht ik toen niet doen omdat de opnemende agente mij vertelde dat in het proces verbaal een in beslag genomen snoeischaar niet genoemd is.
Toch is deze snoeischaar relatief snel (en gelukkig voor getuigen) door dezelfde agent, die tijdens het incident antwoorde dat deze in zijn auto was, inmiddels in disfunctionele toestand aan mij teruggeven.

Ik vind dit HEEL raar! En mijn vraag is dus wat een correcte proces verbaal dan eigenlijk moet inhouden ?
Toch wel tenminste dat er beslag gelegd is op instrumenten met wie 'letsel toegebracht' is ?!

Mijn vraag gaat nog verder. Hoe kan ik als niet juriste een proces verbaal inzien. Volgens mij dienen de geroepen agenten ter plaatse volledig bericht in hun proces verbaal te geven. Dit lijkt mij in dit geval niet gebeurd. Ik wil graag weten bij welke instantie ik bezwaar kan doen tegen dit soort politiewerk.

Idem zou ik graag willen weten of ik mijn buur kategorisch kan verbieden mijn erf op te gaan. Hij stond inmiddels alweer twee keer met de handen op zijn heupjes aan ons deur. Ik voel me door hem bedreigt. Hij is behoorlijk agressief - er zijn lang getuigen voor zijn gedrag al voordat het tot zijn eerste inbreuk ins ons tuin kwam.

Moet ik eerst een bewakingscamera installeren om hem nog verder de fout te laten ingaan ?

Graag u advies.

donderdag 26 juni 2014