Rijbewijs terug na invordering, wat nu?

3 reacties

Nu 6 maanden geleden heb ik samen met mijn geliefde auto de maximum snelheid met meer dan 50 km/u overschreden op een 80 km/u weg. Ik ben die avond staandegehouden door meneer agent en hij heeft mijn rijbewijs ingevorderd. Deze invordering is gedaan aan de hand van de snelheidsovertreding en art. 5, omdat een medeweggebruiker met dezelfde snelheid achter mij aan kwam. Art. 5 is dus gebasseerd op straatracen.

Nu vertelde de agent mij dat ik binnen 10 dagen bericht zou krijgen van de OvJ, dit bericht heb ik niet gehad. Ik kon daarom mijn rijbewijs weer ophalen bij het politiebureau. Nu komt mijn vraag! Op verschillende websites lees ik dat je normaal gesproken binnen 6 maanden meer moet horen. Ik heb tot nu toe nog geen enkel bericht ontvangen. Ik ben wel gewoon in het bezit van mijn rijbewijs nu, maar ik neem aan dat ik nog verder vervolgd wordt.

Wanneer(binnen welk termijn) kan ik deze vervolging verwachten? Ik kan niet veel soortgelijke gevallen vinden en vraag jullie daarom dan ook om hulp.

Alvast bedankt voor de reacties, ik hoop dat deze me verder kunnen helpen.

Vriendelijke groet,

Ted

maandag 13 oktober 2014