Uitspraak en boete zit 1 jaar en 1 maand tussen??

1 reactie

Goedendag,

Ik heb een vraag over de "houdbaarheid" van een uitspraak.
In December 2012 ben ik voorgekomen bij de officier van justitie. de reden was terecht en ik kreeg een straf+geldboete. Deze boete en brief met uitleg over de staf zou binnen 6-8 weken in mijn brievenbus verschijnen(het bedrag van 400 euro.)

Na 11 maanden heb ik mijn straf ontvangen en deze heb ik maar netjes "gedaan". Helaas kwam er na 1 jaar en 1 maand ook alsnog de boete binnen. het voorkomen had ook al 1.5 jaar geduurd. De afspraak was in twee termijnen en er is mij gevraagd of ik deze boete kon betalen. 1 jaar en 1 maand geleden was dit geen probleem gezien ik een goede baan en dus een goed inkomen had. Januari 2014 ben ik ook slachtoffer geworden van de crisis en heb ik een matige uitkering waarmee ik net rondkom.

Mijn vraag dus in het kort: Is het normaal dat dit zolang duurt en valt hier iets aan te doen?? los van het feit dat de boete toen de tijd terecht was, vind ik het volstrekt belachelijk dat ik voor iets uit 2010, in 2012 vervolgt word en dan de boete januari 2014 in de bus krijg...

Ik hoop hier wat helderheid te krijgen. Alvast bedankt!

Groeten J van Gool

maandag 27 januari 2014