Zaak kwijt, duurt lang en mijn schadevergoeding wordt niet helemaal ge-int.

0 reacties

Ik heb de volgende cases:

1 Juli 2012: Ik ben betrokken geweest bij een auto ongeluk waarbij ik schade heb gekregen aan mijn auto. De veroorzaker was niet verzekerd, was niet in het bezit van een geldig rijbewijs en was daarnaast onder invloed. Voldoende argumenten voor justitie om deze man een dag vaarding te sturen.

28-09-2012: Ik krijg een brief van het Arrondissementsparket dat ik de mogelijkheid krijg om een verzoek tot schadevergoeding te sturen. Deze twee schadevergoedingen worden door mij ingediend.

26-11-2012: De dag van de zitting. Rechtbank geeft mij gelijk en de veroorzaker van het ongeluk moet de schade aan mij vergoeden. Verdachte tekent hoger beroep aan.

11-09-2013: Bijna een jaar later doet de Hoge Raad uitspraak en wordt de verdachte niet-ontvankelijk in zijn beroep verklaard.

Dat is het laatste bericht van ik van het OM of de HR heb gekregen. Heb ergens in 2014 gebeld wat de stand van zaken was. Na serieus 1,5 uur bellen was ik er klaar mee. Ik werd naar het kasje van de muur gestuurd en weer terug. Ik denk ze zoeken het maar uit.

Een jaar later, halverwege 2015, heb ik nog een poging gewaagd. Na 1 uur bellen werd het mij toch duidelijk dat zij de zaak kwijt waren geraakt. ZE zouden zo snel mogelijk opsporen waar het lag. Enkele dagen daarna kreeg ik per voicemail een bericht dat ze mijn zaak hadden gevonden en dat ze deze ZSM naar het CJIB zouden sturen voor het innen van mijn schadevergoedingen bij de verdachte.

26-2-2016: Heb een brief mogen ontvangen van het Arrondissementsparket waarin besproken wordt dat het CJIB het bedrag gaat innen. God mag wegen in welke termijn.
Maar: ik zie ineens dat maar 1 schadevergoeding zal worden geint en dat dus het totale bedrag waar de rechter wel uitspraak over heeft gedaan, niet zal worden geint.

Mijn twee vragen:
1) Wordt hier niet een fout gemaakt doordat er maar 1 schadevergoeding wordt geint?
2) Doordat de zaak al zo enorm oud is, wil ik weten wat mijn rechten is met betrekking tot de rente die ik eventueel kan vragen over de twee schadevergoedingen.

Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaring hiermee. Alvast bedankt!

woensdag 2 maart 2016