Meerderheidsbelang bij 1 partij

3 reacties

Beste alle,

Binnen onze VvE hebben we enig conflict over het uitvoeren van schilderwerkzaamheden aan de buitenkant. De werkzaamheden zelf zijn echter niet het probleem, maar het bedrag van € 50.000,- dat ervoor betaald moet worden wel.

Nu is het zo dat binnen onze VvE een vastgoed onderneming zit en die heeft een meerderheid van stemmen binnen de vereniging. Hiermee hebben ze ervoor gezorgd dat alle posities in de diverse commissies door werknemers van deze organisatie bezet worden. Nu werkt deze organisatie altijd met een vast aantal 'professionele' leveranciers die absoluut niet de goedkoopste of beste kwaliteit leveren.

In de vorige vergadering heeft de organisatie aangegeven dat deze werkzaamheden door bedrijf X worden uitgevoerd. En dat ze bij tegen stemmen hun veto gebruiken om de werkzaamheden toch uit te voeren. Dit heeft veel weg van vriendjes politiek en het zou mij niet verbazen dat aan de achterkant geld van de aannemer weer terug stroomt naar de vastgoed onderneming. Nu heeft het een grote kans van slagen dat ik een offerte in handen kan krijgen waarbij de werkzaamheden voor minder uitgevoerd kunnen worden. Mijn vraag aan jullie is of dit enige zin heeft? Kan ik de VvE verplichten een aantal offertes te tonen waarin prijzen worden vergeleken? Is het mogelijk het bestuur aansprakelijk te stellen voor onbehoorlijk bestuur wanneer er zeer grote verschillen zijn tussen offertes en men toch voor de 'professionele' leverancier kiest?

Ik ben persoonlijk bang dat we aan het kortste eind trekken i.v.m. het meerderheidsbelang. Maar wil toch graag jullie advies?

Met hartelijke groet,
Mark

dinsdag 16 juli 2013