oneerlijke verdeling VVE

4 reacties

Ik woon nu al een paar jaar in een appartementen complex bestaande uit 2 torens waar in het midden 2 appartementen hangen. Elke toren heeft zijn eigen vve.
Elke toren heeft ook zijn eigen lift installatie in de toren en intercomsysteem.
Mijn appartement is een van de hangende appartementen tussen de 2 torens in. Daardoor moet ik altijd vanuit de parkeergarage helemaal onderin 1 verdieping omhoog en door de toren naar mijn eigen voordeur lopen. mijn appartement bestaat uit 4 verdiepingen met 3 trappen.
De appartementen in de toren (totaal 10) zijn kleiner dan mijn appartement en daardoor betaal ik dus een groter deel aan bijdrage.
Van de lift zal ik nooit gebruik maken omdat deze niet bij mijn voordeur komt en aangezien ik toch trappen zal moeten lopen vind ik het oneerlijk dat de lift in mijn bijdrage zit.
Ook het intercomsysteem dat in de toren zit voor de appartementen in de toren betaal ik aan mee, terwijl ik zelf een eigen intercomsysteem heb moeten kopen en aan moeten leggen in mijn appartement.
Ik heb de vergadering al eens gevraagd om mijn deel van de lift en het intercomsysteem uit mijn bijdrage te halen, maar daarop werd simpelweg gelachen. ene kant logisch want die kosten komen dan voor de andere appartementen, maar ik vind het alsnog oneerlijk omdat ik niks aan de lift heb en dit een groot deel is van de bijdrage.
De buren verhoudingen liggen ook niet goed en dus zal een overeenkomst er nooit inzitten met een vergadering
Mijn bijdrage is 236 euro per maand, en ik wil mijn appartement gaan verkopen, maar dit bedrag houdt eventuele kopers weg.
De bijdrage is in de afgelopen 3 jaar ook van 180 euro naar 236 gegaan, en dit is in mijn ogen zeer veel ineens per maand.
Ik wou eigenlijk weten wat ik hieraan zou kunnen doen?
Ik heb gedacht aan naar de kantonrechter te stappen om het af te dwingen dat mijn deel van de lift en intercom uit mijn bijdrage worden gehaald.
Ik heb lopen denken om mijn eigen vve te beginnen aangezien ik tussen de torens inhang. en daarover vraag ik me af of dit wel kan?

Ik hoop dat iemand een oplossing heeft voor dit probleem.

dinsdag 25 februari 2014