Verduistering VvE

0 reacties

Dag.

eerst even een inleiding.

Begin dit jaar is de voorzitster gestopt met haar werkzaamheden aangezien zij haar appartement heeft verkocht. In diezelfde tijd is ook de administrateur ermee gestopt. De voorzitster heeft toen ook de taak van de administratie overgenomen omdat niemand verder actie ondernam om dit over te nemen. Nu, ruim een dik half jaar later ben ik samen met een andere eigenaar en nieuwe administrateur het nieuwe bestuur van de VvE.

Inmiddels hebben wij het gehele beheer waaronder natuurlijk ook de bankrekening van de VvE. Nu hebben wij ontdekt dat de oud voorzitster ( toen zij dus al geen eigenaar meer was) een bedrag van een paar honderd euro heeft opgenomen ovv een of ander flutreden. Dit kan natuurlijk niet!

We hebben haar inmiddels een tweetal brieven verstuurd met daarin het verzoek dit zsm terug te betalen. Ook in de 2e brief vermeld dat wanneer zij dit niet doet we een deurwaarder in zullen schakelen.

Het bestuurslid had contact met iemand van het deurwaarderskantoor die ons vertelde zo te werk te gaan. Nu vertelde vandaag een ander lid van dat kantoor dat ze voor een dergelijk bedrag niet veel zullen doen. Althans, zo heb ik het begrepen.

Is aangifte doen een optie? Aangifte van verduistering. We hebben uiteraard het bewijs van de transactie waar het om gaat.

Hoor graag!

woensdag 10 december 2014