VVE weigert sleutelkluisje bij hoofdingang appartement

3 reacties

mijn moeder is opgenomen in de ziekenboeg van een verzorgingshuis. Dit is een tijdelijk iets, in deze periode moet gekeken worden hoe verder, een kamer in een verzorgingshuis of weer naar haar eigen appartement met de nodige thuiszorg.

Destijds is het appartement gekocht omdat de thuiszorg onder 1 dak zit, ook een huisarts en apotheker bevinden zich onder 1 dak. Echter indien men slecht ter been wordt of is, kan men geen thuiszorg krijgen omdat er geen sleutelkluisjes aangebracht mogen worden. Men geeft aan dat het mede te maken heeft met verzekering en vandalisme.

De thuiszorg mag na een rechtszaak geen gebruik maken van de hoofdingang (vermoedelijk betalen ze niet mee aan de centrale gedeelten,maar binnendoor kunnen ze wel op de gallerij komen naar mijn moeder toe. Echter doordat een sleutelkluis niet mag, kan er niemand komen om haar van bed af te halen en aankleden etc.
Uiteraard kun je als je op bed ligt de centrale ingang niet los maken via een knop op het intercom systeem in de woonkamer.
Als mijn moeder haar appartement moet verlaten om definitief opgenomen te worden in een verzorgingshuis, terwijl anders thuiszorg nog voldoende is kost dit ons tienduizenden euro's aan eigen bijdrage. Dit betaalt de VVE uiteraard niet.
Al contact gehad met de gemeente, maar die kan ook niets doen om dat het een publiekrechtelijk iets is. Verder uiteraard al contact gehad met de thuiszorg en eerder al met de VVE

Verder heeft de VVe in haar reglement nog staan dat bewoners geen muziekinstrumenten mogen hebben of bespelen.

Is dit niet tegen alles wat de wet voorschrijft in??
vriendelijke groet okee12

woensdag 18 september 2013