Wat valt er nog te redden na uit huis gezet te zijn en verduistering van spullen?

5 reacties

(andere namen dan oorspronkelijk even gebruikt)

Voor korte tijd geleden is mijn vriendin (marsha) op straat gezet.
Marsha woonde tijdelijk bij een vriendin (tevens mijn ex (leonie)) in waar ze tijdelijk kon wonen tot er iets anders geregeld kon worden.
Nu is er na een conflict tussen mij en leonie een ruzie ontstaan waarbij Marsha "hardhandig" op straat is gezet.
Leonie belde mij op om te zeggen dat ik een uur de tijd had om de spullen van Marsha op te halen of dat deze anders bij het grof vuil werden gezet. Ik was zelf niet in staat om in deze korte tijd de spullen op te halen. (marsha was tijdelijk niet aanwezig of in de buurt van de woning).
Gezien de omstandigheden heb ik pas na een paar uur met een vriend van mij gekeken wat er gebeurde en daarbij zagen wij dat er in de woning druk gewerkt werd en er meerdere mensen mee hielpen de spullen van Marsha op een andere lokatie te brengen.
Op dit moment hebben wij de politie gebeld om dit alles te stoppen. na de politie gesproken te hebben zijn deze bij Leonie naar binnen gegaan en hebben vervolgens na het gesprek mij nader verklaard dat er een contactpersoon die daarbinnen aanwezig was de zaken verder moest regelen om de spullen van Marsha terug te krijgen.
Vervolgens is er afgesproken dat 2 dagen hierna de spullen netjes afgeleverd zouden worden bij de woning waar ze nu tijdelijk terecht kon. helaas heeft ze maar weinig spullen terrug gegeven.
Na veel aandringen is er later op de avond zonder medeweten van Leonie een 2e aanhangwagen langsgebracht waarop spullen lagen die er gewoon opgegooid zijn. waarin spullen lagen die opzetterlijk vernield zijn en waarin te zien viel dat er onbeschoft mee omgegaan was.
Wederom nog veel spullen die miste.
Na een laatste verzoek heeft ze uiteindelijk nog wat meubels, tv, radiotoren, wii en andere waardevolle spullen terug gegeven maar wederom merkten wij dat er spullen niet aanwezig waren.

tot op heden zijn er nog veel spullen niet terruggekeerd, denk aan een laptop, externe harde schijf met emotionele foto's erop, zitzak, kleding en nog een waslijst aan dingen.

De politie zegt weinig te kunnen doen ookal hebben we fotomateriaal van de vernielde spullen, kassabonnen van de laptop en doos van de externe hardeschijf en meer dingen. ze zeggen tevens keihard, je kan wel aangifte doen maar dat duurt lang en ga er vanuit dat er niks mee gebeurd uiteindelijk. kortom schandalig (geen wonder dat mensen recht in eigen hand nemen)

Ook de advocaat zegt weinig te kunnen doen gezien alles mondeling is afgesproken en er geen huurcontract etc aan te pas is gekomen.

Wie heeft er nog raad voor ons

M.v.g.
Sander

woensdag 5 oktober 2011