Wijzigingen zonder toestemming VvE

4 reacties

Wij wonen al drie jaar in een appartement. Samen met onze benedenbuurman vormen we een VvE. Voordat we kwamen hier wonen stond het huis leeg een anderhalf jaar te koop. Vlak voor we het huis kocht heeft de benedenbuurman twee catalpa bomen een meter van het voorgevel van het huis geplant. Dit gebeurde zonder enige overleg met de VvE (de oude bewoners). Volgens het splitsingscontract:

"Het is een eigenaar of gebruiker zonder toestemming van de vergadering niet toegestaan veranderingen aan te brengen in de gemeenschappelijke gedeelten en de gemeenschappelijke zaken, ook als deze zich in de privé gedeelten bevinden. Aan het verlenen van de toestemming kunnen voorwaarden worden verbonden en tevens worden bepaald dat de toestemming weer kan worden ingetrokken."

Onze benedenbuurman heeft de 'gebruikersrecht' voor de tuin. We mogen daar niet in. Toch hoort deze erf bij de VvE. Bij aankomst in de woning heeft onze buurman gezegd dat deze bomen niet veel groeien. Toen waren de bomen heel erg klein. Tot onze verrassing zijn deze bomen in de loop van de tijd (3 jaar al) enorm gegroeit. Ze zijn nu net zo hoog als de kozijnen van ons raam en het randje van ons balkon.

Ik wil weten of deze zaak kan ongedaan worden gezien de bomen zijn geplant zonder enige overleg of afspraak met de VvE. Ook is het ons beloofd dat deze niet veel zouden groeien.

vrijdag 30 augustus 2013