MI
mini
Aantal ontvangen sterren: 1
Bekijk details

Agressieve buurman met recht van overpad

2 reacties

Onze buren hebben recht van overpad en het recht met voertuigen naar hun achterom te komen via onze in en uitrit naar ons bedrijf.
Deze in en uitrit ligt rechts van hun pand links van hun pand wonen wij zelf
Ze hebben dat pand ca 5 jaar geleden van ons gekocht een bedrijfspand met inpandige woning.
Met voertuigen op hun achterom kan niet meer ze hebben zelf de schutting veranderd naar een schutting met looppoortje.Dat overigens naar buiten opengaat.
Ze zijn altijd een tijdje "vriendelijk"maar we zijn er inmiddels achter dat is altijd voor ze iets van ons willen,b.v met open dagen bij hun 10 auto's van hun helpers op ons terrein te mogen parkeren of een meters lang bord met onze naam erop wat eerst op dat pand hing te mogen hebben daar kunnen ze hun naam dan op zetten en zo kan ik nog wel even doorgaan wij vonden dat allemaal ok.
Bij de verkoop is door de makelaar en hun en ons afgesproken dat we de kadestrale grens niet lieten veranderen maar dat wel iedereen wist dat de grond die onder de poort loopt schuin naar hun pand van ons bleef.
Dit heeft de makelaar ook ingetekend en hebben we alle 4 paraafjes bij gezet.
Dit word helemaal ontkend nu door de buren ze dreigen als ze even niks van ons moeten steeds die meter op te eisen en er een muur te trekken.
Ik denk zelf omdat het kadestraal niet veranderd is dat ze gelijk hebben of krijgen.
Maar omdat vaker die dreigementen kwamen hebben wij een oude garage die aan de weg stond afgebroken waardoor wij de in en uitrit naar ons bedrijf kunnen vergroten dus als de buurman die muur wil trekken doet hij dat maar.
Vorige week vernielde hij in het bijzijn van 2 mensen van het kadaster ons eigendom terwijl wij er hun alleen aan herinnerden wat toen de afspraken in bijzijn van de makelaar waren.
We hebben dit bij de politie gemeld maar geen aangifte gedaan dit in overleg met de politie.
Dat telt wel mee mocht het weer voorkomen.
Nu is mijn eigelijke vraag als de buurman die muur gaat trekken en wij verbreden de in en uitrit heeft hij dan ook nog recht om over dat nieuwe gedeelte te rijden.
En hebben we misschien kans dat het recht van overpad door een rechter ontbonden wordt als de buurman vernielingen blijft aanrichten en ook aggresief tegenover ons blijft.
Ze hebben buiten de achterom ingang nog 3 ingangen die over hun eigen erf gaan tevoet of met motor te bereiken.
Lang verhaal sorry maar het verhaal is eigelijk nog veel langer .

donderdag 21 juli 2011