Annexatie stukje pad bij recht voor overpad

3 reacties

Hallo,

Ik zit met een vraag waarop ik het antwoord niet makkelijk kan vinden.
Wij hebben 1,5 jaar geleden een nieuwbouw woning gekocht en hebben naast ons huis een pad liggen dat er ligt met recht van overpad. Dit pad is voor de huizen die haaks op ons huis staan. Dit volledige pad is volgens de tekeningen van het kadaster wel van ons.
Nu is enkele maanden geleden de laatste woning verkocht die dit pad mag/kan gebruiken. Het is de achterste woning die gebruik maakt van dit pad; na hen volgt er geen huis meer dat gebruik maakt van dit pad.

Volgens de tekeningen van het kadaster loopt het pad door na de erfgrens van deze laatste woning.
Iets duidelijker: De laatste woning die van dit pad gebruik maakt heeft een L vormige tuin. Het pad loopt namelijk nog een klein stukje door in hun vierkante tuin, waardoor er als het ware een stukje is uitgesneden.
Nu hebben de nieuwe bewoners (ook een nieuwbouwhuis) een stukje van dit pad afgehaald zodat zij een rechthoekige tuin hebben gekregen. Wij kunnen nog wel zonder problemen onze eigen tuin in komen, omdat wij onze eigen poort tegen ons huis hebben staan.

Nu weet ik niet direct wat te doen. Wij hebben er zelf niet direct problemen mee dat ze dit stukje pad bij hun tuin hebben betrokken, maar zouden we hier mogelijk in de toekomst (bij bijvoorbeeld het verkopen van ons huis) wel problemen mee kunnen krijgen?

Alvast bedankt voor de reacties,

Met vriendelijke groet,

Golovior

maandag 14 juli 2014