Breedte overpad niet vastgelegd in koopaktes

4 reacties

Volgens de koopakte moet ik de buren overpad verlenen. Over de breedte van het pad wordt niet gerept.
Mijn vraag is of ik overpad moet verlenen naar een terrein waar de buren in feite geen toegang tot hebben, en zoja, welke breedte dit overpad moet hebben.
Wat nodige informatie:
Onze tuintjes grenzen beide aan een parkeerterreintje. Als een auto op het eerste vak geparkeerd staat, is de doorgang van de buurtuin naar het parkeerterreintje geblokkeerd, vandaar er vastgelegd is dat ik de buren overpad dien te verlenen.
De parkeervakken zijn getegeld in zwarte steen, de rest van het terrein is rood. De doorgang (het rood getegelde deel) van het parkeerterreintje naar mijn tuintje is slecht 45 cm breed, maar gelukkig worden de auto's ver genoeg ingeparkeerd zodat er voor mij genoeg ruimte overblijft om voorzichtig met de fiets m'n tuintje in te komen.
Ik heb plantenbakken geplaatst waardoor de doorgang 98 cm breed is, en wil als afscheiding tussen onze tuintjes een kast plaatsen waardoor de doorgang van mijn tuintje naar dat van de buren 100 cm is.
Het parkeerterreintje is privé en alleen toegankelijk (lopend, met fiets of auto) voor mensen die er een parkeerplaats of berging gekocht of gehuurd hebben. Ik heb een parkeerplaats (en dus toegang tot het terrein), de buren niet.

zaterdag 25 juni 2016