ER
erfje
Aantal ontvangen sterren: 1
Bekijk details

brievenbus erfdiensbarheid

3 reacties

sinds de PTT niet meer in het buitengebied aan de deur komt staan brievenbussen langs de weg bij opritten en bij de afslag van doodlopende wegen/paden waar recht van overpad op rust. In ons geval staan er 6 brievenbussen bij de akkerbouw boer ( niet bemiddelbaar iemand )op zijn erf langs het overpad op een rijtje. Andere mogelijkheden zijn er voor achterliggende bewoners/erven niet om deze elders te plaatsen. Wij hebben een van de middelste PTT brievenbussen tot onze beschikking en iemand heeft onze brievenbus al dan niet bewust beschadigd zodat deze nu lek is en inregent. De dader is niet te vinden al vermoeden we wel iemand, bewijs is hier niet, maar gezien de gespannen situatie ook tussen bewoners heeft het geen nut om die te benaderen.

Mijn vraag is;
1. als de brievenbus op het boeren erf staat, al is het op de rand, is hij dan aansprakelijk voor evt. schade.
2. Wij moeten onze brievenbus die hangt aan een paal vervangen en willen dan maar gelijk voor een stevige zuil brievenbus gaan zodat er ook meer in kan.
Dit vraagt meer grondoppervlakte dan de paal, mogelijk dat deze ook in de grond een betontegel of betonplaatje ongeveer 40x40cm moet maken zodat hij dan steviger staat.
(ja, het zijn pineuts afmetingen, maar deze boer zoekt geheid waar maar hij kan treiteren en zal weigeren)
Moet deze boer hier toestemming geven, er staan alleen wat algemene bodembedekkers rondom de brievenbussen.

maandag 27 oktober 2014