Buurman wilt doorgang achterpad ontzeggen

2 reacties

Hallo allemaal,

Sinds 3 jaar bewonen wij een woning (nr24) met een pad aan het einde van onze achtertuin. Via dit pad kunnen wij met onze fietsen, scooter en vuilniscontainer de openbare weg bereiken. Een gedeelte van dit pad was officieel eigendom van onze achterbuurman, maar deze heeft ons nooit een strobreed in de weg gelegd m.b.t. de doorgang. Nu heeft een van onze naaste buren, (nr28) buiten ons medeweten om, het gedeelte van het achterpad vanaf zijn woning tot en met de openbare weg, van de achterbuurman gekocht.

Wij hebben nu een brief van hem gekregen met de volgende strekking:
Ik heb het pad, welke vanaf mijn achtertuin toegang tot de openbare weg geeft, gekocht en is nu mijn eigendom. Om geen problemen voor nu en in de toekomst te krijgen geven wij aan niemand het recht om dit pad te betreden. Voor de HUIDIGE BEWONERS, maken wij een uitzondering. Zij kunnen tegen een vergoeding van 30 euro per jaar gebruik maken van dit pad.

M.a.w. wij mogen nog wel tegen de vergoeding gebruik maken van dit pad, maar als wij ons huis willen verkopen mogen de toekomstige bewoners er geen gebruik van maken en zal het dus heel lastig zijn om ons huis ooit nog te kunnen verkopen.

In onze koopakte staat niets over het recht van overpad. Onze naaste buren (nr26) hebben het huis van hun ouders overgekocht en maken gezamenlijk al zo'n 38 jaar gebruik van dit pad.

Welk rechten hebben wij en wat kunnen wij er tegen doen dat ons huis niet onverkoopbaar wordt omdat de toekomstige bewoners vanaf de achtertuin geen doorgang tot de openbare weg hebben?

Alvast bedankt voor iedere reactie.

zondag 30 oktober 2011