Buurweg

25 reacties

Wij hebben een huis gekocht wat achter een rijtje huizen staat, om vanaf de openbare weg bij het huis te komen moeten we 20 meter over een asfalt weggetje lopen wat eigendom is van de buurman. Er is officieel niets vast gelegd. De vorige eigenaar woonde er bijna 50 jaar en heeft altijd, zelf met de auto gebruik gemaakt van het weggetje. Zij hebben zelfs een garage gebouwd voor de auto op eigen grond. In onze koopovereenkomst staat dat de verkoper contact heeft gehad met de buurman en dat we niet meer met de auto over het pad mochten, maar lopen was geen probleem. Nu zijn we een maand aan het verbouwen en hing er ineens een briefje op de voordeur van de buurman dat hij na de verbouwing de toegang wil dichtzetten, zodat wij niet meer via die weg kunnen lopen. Het huis grenst aan de achterkant aan het jaagpad van de oude rijn, we moeten dan via het jaagpad 200 meter lopen naar de openbare weg.

De buurman aan de andere kant van mijn buurman heeft wel recht van overpad en gebruikt dit lopend en met de auto. Het huis voor ons gebruikt het weggetje ook via zijn achterdeur.
Er zijn dus 4 huizen aangesloten op het weggetje. Kan de buurman ons nu ineens zomaar de toegang ontzeggen? Ik heb al met hem gesproken en hij laat het even bezinken, maar ik wil graag weten of ik hierin enig recht heb? De reden van de buurman is een beetje vaag, maar hij gaf waarde vermindering van zijn huis aan als het open bleef...
Het huis is van 1910 en sinds die tijd gebruikt het huis dat weggetje. De voordeur zit zelfs aan de kant van het weggetje..
Wie kan hier iets over zeggen..

donderdag 15 januari 2015