Civiele procedure ja of nee????

17 reacties

We wonen aan de Havenstraat 5 te V. Onze buren aan Havenstraat 9 wonen niet direct naast ons, er loopt een gangetje tussen beide woningen. Dat is ook gelijk het probleem.

Tot en met Mei 1994 is dit gangetje, wat eigendom is van Familie van der A van Havenstraat 9, gebruikt geweest door alle voormalige bewoners van Havenstraat 5. Dit gebruik gaat zeker terug tot de jaren ´50.

Toen het pand van Havenstraat 5 in de verkoop ging eind 1993 begin 1994 is hier nog al wat om te doen geweest. De nieuwe eigenaar van Havenstraat 5, de heer V. T, wilde graag het recht van overpad behouden en dit ook vastleggen-afspreken met de heer van der A van Havenstraat 9. Tijdens het tekenen van het koopcontract, bij Axxxx Notarissen, is er afgesproken dat de heer Van R dit zou regelen met de heer van der A. De heer van R verkocht het pand aan Havenstraat 5 aan de heer T. Dit is niet goed gegaan. Nadat de heer T nieuwe eigenaar was van Havenstraat 5, heeft de heer Van der A ZONDER OVERLEG of AANKONDIGING de poort afgesloten met betonnen schuttingdelen. Dit terwijl de heer T ook de sleutels van de poort had gekregen bij de sleuteloverdracht!

Het probleem is dat de heer van der A hier verkeerd handelde. Hij had gehoopt dat de heer Van R junior het huis aan Havenstraat 5 zou kopen van zijn vader, de heer Van R senior. Dit is niet gebeurd omdat verkoop aan de heer T meer opbracht. De heer van der A baalde hiervan omdat hij goed bevriend was met de heer Van R junior. Met andere woorden, de heer Van der A had de poort nooit dichtgemaakt als Van R junior er was komen wonen.

Tevens hebben we contact gehad met de heer V, de eigenaar van Havenstraat 9 alvorens hij het verkocht aan de heer Van der Aa. De heer V heeft ons verteld dat hij bij de verkoop duidelijk heeft aangegeven bij de heer Van der A dat er recht van overpad was! Ook de heer V vertelde ons dat er ALTIJD gebruik is gemaakt van overpad.

Wij willen alles op alles zetten om het recht van overpad te krijgen. We hebben meerdere betrokkenen, vorige eigenaren van beide woningen, die kunnen en willen getuigen.

VOORAL: in hoeverre is het zinvol een civiele zaak aan te spannen. In hoeverre gaat een rechter hierin mee? Het is toch van de zotte dat je nergens op terug kan vallen terwijl er bijna 50 jaar lang gebruik is gemaakt van het overpad??? Zeker ook omdat we nu geen achterom hebben, ook qua veiligheid niet echt prettig. Zo jammer ook dat je denkt er met de buren wel uit te komen. Zij maken NOOIT gebruik van dit gangetje, het ligt er nu gewoon nutteloos bij....... Kwestie van misgunnen terwijl ze van ons geen last hebben!

maandag 24 februari 2014