Een voordeur plaatsen in gevel die uitkomt in de gedeelde steeg

1 reactie

Wij wonen in een woon/winkelpand en zijn nu van plan om in het middelste gedeelte van onze winkel een kamer te realiseren voor verhuur. Het achterste geddeelte wordt al gebruikt als berging/garage.

Naast ons pand bevindt over de gehele lengte een steeg (+/- 2,5 meter breed). Aan het einde van het pand hebben wij, al sinds wij er wonen (nu 10 jaar), openslaande deuren om in onze berging/garage te komen. In het midden van het pand (en dus uitkijkt op de steeg) zit nu een grootte raampartij die wij willen splitsen in een kleiner raam en een deur. Deze deur zal dan dienen als aparte ingang van de nog te realiseren kamer (zo hoeft men niet door de hoofdingang, de winkel). Nu staat er in de koop akte het volgende: "Het onderhoud van de steeg ten oosten voor een/derde gedeelte ten laste van den kooper, die door die steeg voet- en kruipad heeft naar- en van de openbare straat." Nu hebben wij aan de buren (deze beheren het andere deel van de steeg) gevraag of zij akkoord gaan met de deur en hun antwoord was: Nee.

Nu is onze vraag in hoever heeft deze buurman het recht om Nee te zeggen. Ten slotte is het onze gevel. Note: de buurman woont niet aan bovengenoemde kant van het pand (zijn eigen pand ligt ten westen van ons woon/winkelpand), hij heeft alleen de gedeeltelijke grond van de steeg in zijn bezit.

Graag zien wij hier een passend antwoord op. Alvast bedankt!

zaterdag 30 januari 2016