51
512
Aantal ontvangen sterren: 1
Bekijk details

Erfdienstbaarheid

4 reacties

Bij ons huis hoort Erfdienstbaarheid van weg over de oprit van de buurman. Volgens de akte van levering mogen wij over de oprit van onze buurman lopen, fietsen en met de auto rijden zolang dit te maken heeft met de garage die bij ons in de achtertuin staat. Onze buurman heeft een kort geding verloren aangespannen door de vorige eigenaren van ons huis, hij heeft een kort geding aangespannen door ons verloren. Dit laatste kortgeding heeft een regeling opgeleverd die voor ons goed werkbaar is, wij hebben altijd vrije doorgang over de oprit van onze buurman omdat de regeling voorschrijft waar onze buurman zijn auto en die van bezoekers mag parkeren en waar niet.
Wij houden ons keurig aan de regeling en de buurman ook, maar hij blijft ons bestoken brieven over vermeende overtredingen. Wij hebben hem in een gesprek gevraagd te stoppen met brieven sturen, wij doen er niets mee.
Verder heeft ons tuinhek (tevens erfafscheiding) grote aantrekkingktracht op de buurman. Hij vindt dat het hek alleen open mag als het functioneel is en "hij is degene die dat mag bepalen". Wij hebben ons tuinhek voorzien van een slot om het dicht te houden (de buurman loopt anders ongevraagd bij ons in de achtertuin) en wij hebben sloten op het hek om het open te houden, de buurman doet het namelijk dicht als hij vindt dat dat nodig is.
De wijkagent is langs geweest, die heeft aangeboden buurtbemiddeling in te schakelen. Onze buurman wil dit niet. Het bombardement met brieven door onze buurman blijft, wij stoppen deze ongelezen weer terug in de brievenbus van onze buurman.

Mijn vraag is, heeft iemand nog tips om de buurman te bewegen het brievenbombardement te stoppen en te accepteren dat zijn buren volledig in hun recht staan als zij gebruik maken van zijn oprit?

woensdag 2 oktober 2013