erfdienstbaarheid recht van weg

2 reacties

Hallo, zal het proberen in het kort te vertellen.
1 persoon had 4 panden, telkens als ze er een verkocht, werd er een recht van weg opgemaakt, zo kon ze met haar vervoer achter bij het pand komen waar ze woonde.breedte 3 meter, later 2,5 meter.
het pad liep vlak achter de 4 panden langs. ondertussen zijn ze allemaal uitgebouwd, is er een weg achter langs gekomen. de breedte naast ons huis is nu nog 1,20.m.
op alle 4 de tuinen zit dus nog dat recht van weg. Maar door de jaren heen zijn er door de bewoners die er toen en of nu woonden een stuk bijgekocht, en dicht gebouwd met garages. op die stukken zit geen erfdienstbaarheid. de onderlinge tuinafscheidingen zitten al jaren dicht. wij hebben nu een poort gezet helemaal op het einde van de tuin waar geen erfdienstbaarheid op rust. maar wel een brief in de bus van advocaten dat binnen tien dagen de sleutel bij de buren 3 huizen verder op afgegeven moet zijn, want ze moeten nu met de vuilnisbak omlopen. de twee bewoners er tussen maken er geen gebruik van en hun tuin zit dicht. terwijl ik denk dat die persoon alleen mag gaan over het stuk waar erfdienstbaarheid op rust. dus in het ergste geval dat iedereen zijn tuin weer open moet maken. hier sta ik vwb die poort toch volkomen in mijn recht??????

woensdag 19 januari 2011