Hoe kan ik duidelijkheid krijgen zonder dat het me al te veel geld gaat kosten.

5 reacties

De situatie zit hier best een beetje ingewikkeld in elkaar en is moeilijk uit te leggen zonder tekeningen. Maar het gaat erom dat de eigenaar van 'een paar deuren verder' een doorgang dicht heeft gemaakt (met een afgesloten poort) waar wij jaren met de auto door achterom zijn gekomen. Er stond ook een garage in onze tuin.
Wij hadden er nooit bij stil gestaan dat wij misschien geen recht hadden om over zijn grond met de auto in onze tuin te komen.
Toen hij het dicht is gaan maken hebben wij bij onze notaris navraag gedaan en er stond dus ook niks van recht van overpad in de eigendomsakte.
Raar, vonden wij. We hebben ons erbij neergelegd en kunnen dus nu niet meer met de auto achterom. Garage is inmiddels omgebouwd tot hobbyruimte.
Dit is al zo'n 6 jaar geleden gebeurt, maar ik begin er steeds meer spijt van te krijgen dat we er toen geen werk van hebben gemaakt.
Intussen heb ik bij het kadaster een erfdienstbaarheden onderzoek laten doen, en ook daaruit bleek dat er geen erfdienstbaarheid beschreven staat. Maar omdat ook de vorige bewoners vele jaren gebruik va deze achterom hebben gemaakt (wat totaal zeker de 20 jaar haalt), vraag ik me af of het recht niet verworven is (verjaring?).
Ook heb ik me af zitten vragen of het niet om een zogenaamde buurweg gaat.
Heeft het nog zin om hier na 6 jaar nog voor te 'vechten'?

dinsdag 21 augustus 2012