Kan het recht van overpad niet opgeheven worden in ons geval?

1 reactie

Wij hebben al enige tijd last van buren die misbruik maken van onze overpad.
Wij hebben te maken met een overpad dat tussen ons tuin en parkeerplaats loopt.
Nu hebben de buren naast ons er recht op.
Maar de buren daarnaast (zijn familie van elkaar) en nog een aantal andere buren in de straat gebruiken onze overpad als toegang tot de tuin van de naastgelegen huizen.

De twee huizen, waarvan één dus wel recht heeft op overpad en de ander niet, hebben hun schutting laten vallen en de toegang tot het andere looppad geblokkeerd, zodat ze één gemeenschappelijke tuin hebben en dus één ingang tot hun 'gezamenlijke'tuin, namelijk onze looppad.
Kortom er wordt nu in en uitgelopen met de houding, dit is openbare weg en dus pech voor jullie.

Wij hebben herhaaldelijk de buren hierop aangesproken, maar tevergeefs. Je krijgt één grote ..... en ze lopen rustig verder.
In het verleden toen de buurman nog leefde hebben we met de buurman afgesproken dat we een muur zouden plaatsen tussen de tuinen en onze schuur zouden plaatsen op onze parkeerplaats, zodat we wat meer tuin hadden. Nu gooien ze er op dat we dat nooit hadden afgesproken en dat het dus niet mag. Is dit zo? Want de schuur staat gewoon op onze eigen grond. Andere buren zijn overigens wel getuigen geweest van de afspraak met de buurman.

Wij wonen zelf in een hoekhuis aan een hofje en de buren waar het over gaat wonen in een rijtjeswoning.
Als je de huizen goed op kaart brengt, zie je dat ze nu ook gebruik kunnen maken van het overpad achter de rijtjeswoningen,
waar meerder mensen gebruik van maken en die tevens afgesloten is en dus geen hinder is voor anderen.
Waar wij namelijk bang voor zijn, is dat ze alle fietsen van alle buren in de schuur van de naastgelegen huis plaatsen en daar dus alsnog gebruik van gemaakt zal worden gemaakt.De buren waar het om gaat, zijn namelijk ook familie van elkaar.

Wij hebben met allerlei instanties al contact opgenomen, zelfs met de politie. Maar we worden van het kastje naar de muur gestuurd.

Kunnen we aub niet geholpen worden? We hebben zelfs ons huis te koop gezet, omdat we zo'n last ondervinden.

maandag 25 april 2011