Mag dit ?

1 reactie

Achter ons woonblok van 10 woningen (3 eigen woningen) bevindt zich een achterpad. Het pad hoort bij de woningen en is eigendom, met “recht van overpad” en gevestigde “erfdienstbaarheid”. Het pad bestaat meer dan 50 Jaar.
8 bewoners maken gebruik van het pad. Een pad, zoals een het bedoeld is met riool en straatverlichting en plusminus 1,80 m breed. Het pad is recht en overzichtelijk tot de openbare weg. Het pad heeft 1 uitgang.
De eindwoning is verkocht en de nieuwe bewoner heeft het pad afgesloten en omgelegd om zijn perceel en (volgens ons met of zonder toestemming) een deel over grond van derden.
Het nieuwe pad is plusminus 5,00 m langer met 2 (onoverzichtelijke bochten) en 1,20 m breed tussen schutting en bebouwing waardoor het erg krap is en zonder voldoende verlichting.
Vraag: Mag dit? En gaat het “recht van overpad” automatisch over naar het nieuwe pad (ook naar het deel van “derden”) ??
Wie is er verantwoordelijk bij ongevallen en voor voldoende verlichting? (aansluiting op de straatverlichting?)
Het pad is tussen de bebouwing niet of nauwelijks begaanbaar voor rolstoel, scootmobiel, bromfiets en moter en andere grote stukken. 2 elkaar tegemoet komende personen welke een fiets aan de hand meevoeren moeten langs de bebouwing kruipen om elkaar te passeren

dinsdag 1 september 2015