mag ik bouwen op mijn grond, waar echt van overpad op zit?

1 reactie

Hallo Allemaal,

Een paar maanden geleden hebben wij een oud huurwoning gekocht.
Omdat hier nog geen eigen perceel bij zat is het kadaster geweest om het perceel in te meten.
Nu is het pad dat naast onze tuin en woning loopt die toegang geeft aan de achtertuinen van de woningen naast ons ook bij het perceel ingetekend.
Dit pad is dus ook eigendom van ons, wel zit hier recht van overpad op.
In de koopakte staat: Voorts zullen in de akte van levering erfdienstbaarheden ten laste en ten behoeve van het verkochte enerzijds en ten laste en ten behoeve van de relevante aangrenzende, bij verkoper in eigendom zijnde, registergoederen anderzijds worden gevestigd van voet- en kruipad, welke erfdienstbaarheden betrekking hebben op de legalisering van het feitelijk thans reeds bestaande pad en overeenkomstig het thans bestaande gebruik van dat pad.

Het pad is nu 1.30meter breed en we willen graag weten of wij in ons recht staan als we onze tuin schutting 30centimer verzetten en het pad 1 meter wordt.
Misschien denk je wat is 30 centimeter maar over een totale lengte van 20 meter vinden wij het toch wel de moeite om dit bij onze tuin te trekken. Staan wij in ons recht als we dit doen?
Ook hebben wij een houten garage (hier loopt het pad langs) deze gaan we opnieuw terug bouwen van steen (hier is een vergunning voor) en als het mogelijk is willen we ook de garage 30 centimeter breder maken als dit mogelijk is!

Graag hoor ik van jullie wat wel en niet mag! Stel het mag, moet ik dit laten vastleggen en zo ja, waar of bij wie?
Alvast bedankt!

vrijdag 1 mei 2015