KA
kaka
Aantal ontvangen sterren: 1
Bekijk details

moet de gemeente overpad verlenen?

13 reacties

De buren zijn altijd via ons erf naar de openbare weg gelopen. Ik wil nu ons eigendom verkopen en het overpad opheffen. Ik heb inmiddels uitgezocht dat de buren zich niet kunnen beroepen op verjaring, dat ons belang groter is als dat van hun en dat er niets is vastgelegd.
Maar nu nog het volgende:
De buren wonen in een woonark (officiele ligplaats met vergunning van de gemeente) die ligt aan gemeentegrond. Dit gemeentegrond is een stuk weiland wat aan 3 kanten grenst aan water, alwaar ligplaatsen zijn voor bootjes (gemeentelijke bootjeshaven). Ook liggen er tegenover de genoemde woonark, aan dit zelfde stuk land, nog 2 woonarken. Er is een officiele uitgang voor alle bootjeseigenaren die rechtstreeks op de openbare weg uitkomt. De 2 arken aan de "overkant" hebben zelfs een geplaveid pad naar deze uitgang.
De bewoners van de ark, die nu dus over mijn erf lopen (er is geen pad, ze lopen gewoon over het erf), kunnen ook via deze officiele uitgang naar de openbare weg, het enigste is, dat ze nu over het gras moeten lopen (ca. 60 meter) naar het andere geplaveide pad.
Nu is mijn vraag:
Als ik de buren geen toestemming meer geef om over mijn erf te lopen, is de gemeente dan verplicht om de mensen overpad te verlenen, en moet de gemeente dan ook toestaan dat deze mensen een verhard pad aanleggen? Of kan de gemeente dit weigeren?
Op dit moment loopt de stroomvoorziening ook via mijn woning. Die moet sowieso verlegt worden en daarvoor zal er waarschijnlijk toch gegraven moeten worden op de plaats waar er eventueel een pas gerealiseerd moet worden.

zaterdag 7 augustus 2010