Moeten wij overpad blijven verlenen bij misdragingen

0 reacties

Achter ons huis ligt een vakantiepark. De eigenaren en bezoekers van de vakantiewoningen hebben recht van overpad.
Het vakantiepark is een ingesloten erf. Het recht van overpad is in een notariele akte als erfdienstbaarheid vastgelegd.
De eigenaren hebben zich verenigd in een vereniging van eigenaren en worden vertegenwoordigd door een gekozen bestuur.
Momenteel verandert het gebruik van het park. Op het park zijn diverse mensen permanent komen wonen en een aantal andere woningen wordt langdurig verhuurd aan Poolse arbeidsmigranten en Nederlandse huurders.
Volgens de gemeenteverordeningen is het verboden op dit park permanent te wonen. Wij hebben een verzoek tot handhaving bij de gemeente ingediend maar die reageert daar niet op.
Ons verzoek naar de gemeente is bekend bij de bewoners van de diverse woningen.
Vanaf het moment dat dit bekend was bij de bewoners zijn een paar van hen begonnen met vernielingen aan onze eigendommen en het uiten van grove beledigingen en bedreigingen naar ons. Deze voorvallen zijn allemaal gemeld bij het bestuur van de vereniging van eigenaren en er zijn aangiftes gedaan bij de politie.
Vanuit deze hoek ( politie ) en vanuit de vereniging komt geen reactie om het gedrag van de diverse mensen te corrigeren.
Dat vanuit het bestuur van de vereniging geen reactie komt is niet verwonderlijk aangezien de vernielers en bedreigers deel van dit bestuur uitmaken.
De laatste ontwikkeling is dat een bestuurslid een Poolse arbeider heeft mishandeld ( op onze grond ) en gedreigd heeft hem van ons terrein af te slaan als hij hem weer tegenkomt.Tijdens dit incident, waarvan mijn vrouw getuige was, heeft dit bestuurslid mijn vrouw bedreigd met de opmerking dat zij ook aan de beurt komt. Ook van dit voorval is aangifte gedaan bij de politie.
De vraag is nu of wij onder deze omstandigheden het recht van overpad aan kunnen vechten.

Gr. van Huis

zondag 19 juni 2011