Niet eens met plaatsen poort van buren

3 reacties

Wij wonen in een rijtjeshuis van 6 woningen, wij zijn de 5de van het rijtje.
Aan de achterkant loopt een mandelig pad t.b.v. de tuinen van de woningen, van huisnummer 1 tot en met ons huis, nummer 5. Onze tuin grenst dus aan het einde van het mandelige pad.

Omdat wij aan het einde zitten, hebben wij een stuk mandelig pad bij onze tuin betrokken, dmv een poort te plaatsen op het pad en schutting langs het einde van het pad. Geen van de buren heeft er last van en heeft er iets te zoeken.

De buren naast ons, op nummer 6, hebben geen recht van overpad.
Nu willen andere buren dat wij de poort verwijderen (die op het mandelige pad staat) en de schutting, die staat op de grens van het mandelige pad en de tuin van nr 6, zodat zij een doorgang kunnen maken naar de buren van nummer 6.

Zij hebben ons gewezen op een artikel uit onze koopakte, waarin staat dat er geen obstakels op het mandelige pad mogen staan.
Is het voldoende als wij alleen de poort verwijderen, wat dus als obstakel wordt gezien? Of moeten wij ook de schutting verwijderen, die op de grens staat van het einde van het mandelige pad en de tuin van onze buren van nr.6 (die geen recht van overpad hebben)?

dinsdag 28 augustus 2012