ongehinderd over recht van overpad

1 reactie

Hallo,
De vorige bewoner heeft op zijn erf garageboxen laten plaatsen en deze aan de achterburen verkocht, bij de notaris is toen een aanhangsel gemaakt voor recht van overpad, de brandgang aan de andere zijde van de garageboxen diende open te blijven voor de veiligheid, echter deze gang is in de loop der jaren bij de tuinen aangetrokken.
Voor sommige eigenaren is voldoende ruimte om met een auto over het pad te rijden, maar bij enkele garageboxen kan men niet komen omdat daar de ruimte niet voor is.
Nu heeft een van deze bewoners mij (de nieuwe eigenaar van het pad) te kennen gegeven ongehinderd met welk voertuig dan ook bij zijn garage te kunnen komen. (wat nu al niet mogelijk is) en te kennen gegeven bij onvoldoende mate mij zonder aankondiging juridische te zullen aanpakken.
Is dit een normale gang van zaken?
En wat is ongehinderd? Kan ik ook een vorm van servicekosten rekenen voor het gebruik van het pad,? Straks willen ze er met een vrachtwagen over, wat niet ter goede komt aan het klinkerpad. Is er nog wat te doen aan de brandgang?
Wie kan mij hierover inzicht geven.
bvd Jansan70

woensdag 2 januari 2013