Overbodig recht van overpad

2 reacties

Helaas hebben we een niet zo goed contact met mijn buren. We hebben van alles geprobeerd, maar de buren lijken niet open te staan voor normaal beleefd contact en negeren ons liever zo veel mogelijk. Dat is hun goed recht, maar het lastige is dat ze wel recht van overpad en een erfafscheiding delen, dus er zal toch iets van contact moeten zijn soms.

Nu is het recht van overpad dat ze hebben eigenlijk erg vreemd. We hebben rechte tuinen en aan de achterkant van de tuinen loopt een steeg. De buurman heeft aan het uiteinde van zijn tuin een muur staan. Die muur scheidt dus direct zijn tuin van de steeg. Aan de achterkant richting onze tuin heeft de buurman een poort en gaat dan via een hoekje van onze tuin door onze poort naar de achterliggende steeg.

Nu hebben we dit huis onlangs gekocht en er staat in het contract dat de buurman recht van overpad heeft. Vermoedelijk is dit al heel erg oud door een situatie van meerdere tientallen jaren geleden toen daar nog andere bebouwing stond. Het recht van overpad heeft de buurman eigenlijk nu alleen nog maar nodig omdat hij zelf geen poort in zijn muur heeft gemaakt of wil maken.

Is het af te dwingen dat de buurman zijn recht van overpad opgeeft in deze situatie?

dinsdag 1 april 2014