Pesterij! camera ophangen? Of slot op de deur

1 reactie

Wij moeten recht van overpad verlenen aan de oneven huisnummers in onze straat
Dit pad was altijd open waardoor de hele buurt hierover z'n ommetje maakte.Nu hebben wij een schutting geplaatst met daarin een poort. Zodat de mogelijkheid er is dat men er doorheen kan.
Helaas zijn enkele senioren erg beledigd dat er nu een poort in zit.( Met name 1 persoon)
Als er niemand thuis is worden de poorten met opzet open gedaan... En zelfs op de haak gezet.. Waardoor onze tuin dus voor iedereen toegankelijk is. Ik irriteer me hier enorm aan.. Ik heb de persoon gevraagd of hij dit doet maar hij ontkent...

Kleine situatie schets.. Ik in een blokje van 3 huizen.. Op de hoek.. Rechts van dit blok staat nog eenzelfde blokje huizen als het mijne.. Links van mijn woning staan gezinswoningen.. ( met de voordeur wel aan de straatkant , precies andersom dan ons dus)
Ons huis is gebouwd met het idee dat er ooit meer huizen achter zouden komen. Wat nooit gebeurd is. Hierdoor zit onze voordeur in de achter tuin. Onze brievenbus zit van origine in de voordeur, buurmans brievenbus dus ook...
Inmiddels hebben we ook een brievenbus aan de straatkant geplaatst.
Ik heb geen bezwaar dat de postbode door onze tuin komt.. Maar dat onze tuin met opzet open gezet word irriteert mij.
Zou ik wettelijk gezien een slot op de poort kunnen maken en een sleutel geven aan de mensen die recht op overpad hebben?
Dat zou betekenen dat de collectanten en postbode etc om moeten lopen..

Of zou ik eventueel beveiligingscameras op kunnen hangen? Die registreren wie er nu over mijn pad loopt ( met het oog op het kunnen confronteren en aanspreken op dit pestgedrag in de hoop dat het stopt)
Heeft iemand Nog tips voor een betaalbaar systeem?

Ik ga voor de goede vrede, maar praten lijkt helaas niet te werken.
Andere tips ook welkom!

dinsdag 24 mei 2016