Plaatsen van kliko's en troep door eigenaar tegen ons huis.

3 reacties

Hoi,

Wij hebben ons huis in 2007 gekocht, onze nieuwe buurman kwam een jaar later naast ons wonen. De bestrate ruimte tussen onze huizen is eigendom van hem, wij hebben recht van overpad. Dit is al sinds 1966 actueel vastgelegd.

De weg is redelijk breed, er past net een auto door, vroeger was de schuur bij hem een garage, echter werd al door de vorige eigenaren als simpele schuur gebruikt. Er kan ook geen auto meer door want zowel de schuur als het houten hek is slechts nu een 90 cm deur. Wij hebben tevens dus ook een deur naar onze tuin toe, vandaar recht van overpad.

Nu heb ik toch een aantal verschillende vragen:

- hij heeft een uitbouw in hout langs zijn huis gemaakt, 1m afstand van ons huis, wat nu een soort overkapping is waar hij naar binnengaat. Deze is vanaf het hek van de tuin langs zijn huis, op het overpad, zo ongeveer 4-5 meter lang en vooraan heeft hij nu zijn deur geplaats. Mag dat?

- hij heeft vooraan aan de straat, de stoeprand ter hoogte van het pad geel gemarkeerd. Hij eist dat wij daar geen auto parkeren omdat zijn vrouw met de fiets en scooter naar binnen moet rijden. De gemeente heeft het parkeervak vorig jaar WEL zo geschilderd dat het vak WEL voor die "ingang" komt. Mogen wij daar dan parkeren?

- wij hebben het huis gekocht met een heg rondom de voortuin, hij wilt die heg weg?!?!!?

- het allerbelangrijkste en meest storenden: Hij zet zijn kliko's en afval, troep, planken, tegen ons huis aan en langs ons huis, moet hij niet een meter afstand bewaren? Ik heb dus een aanvaring gehad en hij zet dit NIET EN NOOIT langs zijn kant aan want het is ZIJN grond. Reden: zijn vrouw heeft rugklachten (zit in ziektewet) en kan anders niet goed het bochtje (lees lichte uitwijking) maken, vraag is van mij dan ook hoe ze rechts en links op de openbare weg kan inslaan maar goed.

Graag hoor ik wat hij wel en niet mag doen.

Dank je wel

zondag 20 mei 2012