Politie ziet recht van overpad als openbare weg

1 reactie

Onze tuinen zijn bereikbaar via een poort, die op slot kan, en een lang pad dat door onze tuinen loopt. De poort en het pad liggen door al onze tuinen heen en is dus ons bezit. D.m.v. het recht van overpad kan iedereen zich de toegang verschaffen tot zijn of haar woning aan de achterkant. Het pad loopt bij het achste en tevens laatste huis dood.
Dit gaat prima en de sociale controle is wat dat betreft groot en dat is prettig.
We zitten echter met een zeer vervelende kwestie. Al jaren hebben wij last van een vervelend persoon die via het pad door onze tuinen loopt. Hij gaat via 1 tuin naar een achtergelegen pand. (Dit pand is overigens niet zijn eigendom, maar staat leeg. Hij heeft dit ooit gekraakt, maar is daar al meerdere malen uitgezet) Wij letten er op dat we de poort op slot doen, maar zelfs dan klimt hij nog over de poort heen. Hij klimt overigens via die ene tuin ook over hekjes en schuurtjes om bij het achtergelegen pand te komen. De ene keer sloopt hij daardoor wat, de andere keer gelukkig niet.
Wij hebben veel contact met de politie en gelukkig komen zij ook vaak om ons te helpen deze man weer te verwijderen uit het pand. Hij veroorzaakt veel overlast in de vorm van lawaai, zelfs 's nachts, als hij in dat pand is.
Deze persoon is verbaal zeer agressief en vaak onder invloed. Door zijn geschreeuw en intimiderende gedrag maakt hij onze kinderen bang. Hij is een bekende van de politie.
Het vervelende echter is dat dit zich steeds herhaalt. Meneer verschaft zich toegang tot ons pad, wij ontzeggen hem dit gelijk, meneer gaat schreeuwen, wij melden dat de politie wordt gebeld, de politie wordt gebeld,meneer wordt weggestuurd door de politie.
Het is erg vermoeiend en vooral vervelend omdat wij met gemak ons niet meer prettig voelen in onze tuinen. De politie zegt niets te kunnen. Meneer is namelijk wel zo slim niets te stelen oid. Hij kent de mazen in de wet en weet dat politie hem niets man maken. Helaas vindt hij het wel nodig om onze tuinen te voorzien van zijn urine en bierblikjes.
Bij vernieling zegt de politie 'ja we kunnen niets, ja 24 uur vasthouden, want van een kale kip kun je niet plukken'. Met andere woorden 'Jullie probleem, dus jullie moeten het zelf oplossen en de kosten zijn ook voor jullie')
De politie ziet het pad als openbaar terrein. Het staat overigens vast dat het pad ons eigendom is. Wij vinden dus dat er wel degelijk sprake is van een vorm van huisvredebreuk.
Wie heeft er tips hoe we dit het beste kunnen oplossen?

zaterdag 5 september 2015