recht op overpad op heffen

0 reacties

Ik heb in 2008 mijn (hoek)woning gekocht. Aan de achterzijde lag vroeger een sloot zodat er al vanaf de bouw (1937) recht van overpad voor mijn buren was. Jaren geleden is de sloot echter gedempt en is er achter de woningen over de gehele lengte van de straat een breed pad aangelegd die van drie kanten uit bereikbaar is. Alle buren, ook de mijne, hebben sindsdien via hun tuin een directe toegang tot de openbare weg. Volgens het bestemmingsplan van 04.04.2011, van de gemeente wordt de situatie niet gewijzigd. Nu is er een voetpad, een groenstrook, nog een voetpad en een voetbalplek en er vinden openbare activeiten plaats (cultuur).
(Dus is er verder geen reden of n.v.t. van de Burgerlijk Wetboek 5, Titel 6, artikelen 70 t/m 84 zoals ik het begrijp)

Ook is de reden hiervan dat ik mijn tuin wil vergroten/ volledig benutten zodat mijn twee herdershonden wat meer speelruimte hebben.
Het groote elende is er ook geweest als mijn pupy toon 3,5 t/m 6 maanden levtijd enkele keer in de tuin had gepoept, wat zeker weeten ook word verwijdert. Maar wij spreken niet over de tientalen van katten, vogels etc in ons buurt.

Met name de vrienden van de tienerzoons van de buren en andere visite geven overlast omdat zij altijd via mijn grond lopen in plaats van door de voordeur of de achteringang van de buren. De overlast bestaat uit en het misbruik van het recht op overpad bestaat onder meer uit stalling van fietsen en bromfietsen op mijn grond, peuken en bierdopjes die in mijn tuin gegooid worden, of op mijn grond terecht te komen, enz. Terwijl het recht van overpad volgens de notariële akte alleen voor voetgangers is bestemd. Ik wil daarom graag af van het recht van overpad. Zo is bijv. in 2009 mijn fiets eens gestolen terwijjl bij de buren een tienerfeest was. (ouders niet thuis). De fiets is wel weer teruggebracht ( door de vader) na een aantal weken maar daarna werd de tieneroverlast alleen maar erger ( de zijspiegels van mijn auto zijn er wel 8 keer afgetrapt, de antenne is afgebroken en een de achterruitenwisser gesloopt ). En de ouders zeggen natuurlijk dat hun kinderen daar niet voor verantwoordelijk zijn. Bij het laatste feest heeft een jonge vrouw zo iets gezegd als „...je had ook niet de fiets van de buurvrouw moeten stelen...etc,etc“, (Gedächtnisprotokoll) dit vond ik interessant om te horen. Er wordt ook regelmatig bij mij naar binnen gegluurd. Ik ben het zat. Ik wil mijn rust en privacy. [of ik verkop snaks ;-)]
 
De buren hier regelmatig op aanspreken heeft geresulteerd in een situatie die op zijn zachtst gezegd zeer onprettig is. Verder heb ik geen behoefte aan hun verhaal over het gebruik van mijn tuin en huis (je zou denken dat zij de eigenaren zijn, ik mag niets zeggen, zoals bijvoorbeeld dat ik het niet wil dat er met de brommer wordt gereden ) Hoe kom ik af van het recht van overpad? Moet ik hun het recht afkopen, wat zijn de kosten?.Van de buren hoef ik geen medewerking te verwachten (wij zijn „rotduitsers“, zeg ik iets dan krijg ik nonverbale bedreigingen of „hou je bek man wat doe je moelijk trut, rot op uit Holland“, „Nederland voor nederlanders“ ). Met deze mensen valt niet (meer) te praten en ik heb geen behoefte aan een burenoorlog. Ik wil mijn vreede.
 
Met vriendelijke groet,
 
Marianne Marschweski

woensdag 8 juni 2011